MENÜ

Terim kulüp takımı kuruyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir turnuvaya daha tartışmalarla gidiyoruz. Neyse ki bu seferki birkaç günde bertaraf edilebilecek türden. Mevzu Terim'in tercihleri. Tartışılan isimlerle değil mevkilerle başlayalım. Kale zaten malum. 31'den 23'e daralan kadroda tutunan 3 kaleci, üzerine en az konuşulacak olanlar. Serdar Aziz'in turnuvayı es geçmesinin ardından savunma göbeği sıkıntılı hale gelmişti ancak Terim zaten sinyalleri vermişti. Belli ki Mehmet Topal'ı, en azından grup maçlarında, modern bir libero gibi kullanacak. Semih Kaya'nın varlığı ise daha uzun vadeli planlarla ilgili.

Belli ki Fatih Terim, sadece EURO 2016'yı düşünmüyor. Sonrasındaki Dünya Kupası elemeleri macerasının da iskeletini oluşturma çabasında. 34 yaşına gelmiş ve tek parlak sezonu olan Yalçın Ayhan'a davet gitmemesi bu gerekçeyle açıklanabilir. Milli takım havasını solumuş Semih Kaya'nın tercih edilme nedeni de böylece çıkıyor ortaya.

Kanatlar artık yok gibi..

En kritik bölge orta saha. Fatih Terim'in Galatasaray'daki son macerasını hatırlayın. İlk sezonunda 4 orta saha oyuncusu ile şampiyonluğa yürümüş, kanat oyuncusu tercih etmemişti. Melo-Selçuk ikilisinin sağ ve solunu Emre Çolak-Engin Baytar ile doldurmuştu. Sonrasında yine Melo-Selçuk ikilisini Hamit ve Sneijder'le zenginleştirerek. Şimdilerde Hakan Çalhanoğlu'nu çizgiye çekmesi de bu sebepten. Kanat oyuncusu bakımından kısıtlı seçeneklerimiz olduğunu kabul edelim. Alper Potuk'un, Fransa uçağında yer almamamasının nedeni haliyle ortaya çıkıyor. Alper'e haksızlık etmeyelim. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi fakat o bölgede birileri için kötü bir tercih olacaktı. Piyango ona vurdu.
Mevcut kadroda melez olmayan sadece iki kanat oyuncusu var; Volkan Şen ve Olcay Şahan. Terim belli ki, merkez oyuncuları ile bu turnuvayı geçirmeyi planlıyor. Takımın en zengin olduğu bölge orası. Kötü bir dönemi geride bırakmasına rağmen kadroda tutulan Nuri Şahin'in varlığı da bu nedenle açıklanabilir.

Selçuk, Ozan, Oğuzhan varken...

Belki de asıl sebep uzun soluklu bir kadro oluşturma çabası. Nuri, bu takvimde önümüzdeki yıllarda 2 Dünya Kupası, 2 Avrupa Şampiyonası oynamaya aday isimlerden. Elbette bu turnuvalara gidersek. Eminim ki Fatih Terim de Alper Potuk'u dışarıda tutmak ismememiştir ama hocanın yapmak istediği şey, Fenerbahçeli futbolcudan vazgeçmesini zorunlu kılıyor. Daha doğru bir ifadeyle onu tercih etmemesini.. Bir tercih yapmak zorundaydı. O tercihi Alper'den yana kullandı. Kanatsız bir takımda Alper'i merkezde kullanma planı ise -Nuri'yi bir kenara koyarsak- Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup'lu banko orta sahayı yıkmak demekti. Yani Terim'den imkansızı beklemek!

Aynı oyuncu grubunu istiyor

Gökhan Töre'nin kadroya alınıp sonrasında eve yollanması da tüm bu nedenlerle örtüşüyor. 3 maçlık bir serüvenle son bulabilecek bir turnuvanın 2 maçında oynamaması kesin olan bir oyuncuyu kadroda barındıramazsınız. Terim, Gökhan'a milli takım kapılarını kapatmadığı mesajı vermek için davet yolladı. Böylece Ömer Toprak'ın milli takım kariyeri de belki de son bulmuş oldu.
Terim, milli takımlar dönemindeki en iyi oyuncu grubuna sahip. Ve bu oyuncu grubuyla uzun soluklu bir yürüyüş yapmak istiyor gibi. Caner aylardır top oynamamışken hala onu tercih etmesi, "Arda Barcelona'da hiç oynamasa da onu kadroya yazarım" demesi ile son kadro tercihi birbiriyle örtüşüyor. Hoca milli takımı bu kez kulüp takımı kıvamında çalıştırmak istiyor gibi. Aynı oyuncu grubu ve belli bir sistemde hedefe yürümek istiyor. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz.

YORUM YAZ