MENÜ

Fenerbahçe'nin potansiyeli

Abone Ol Google News

Kasımpaşa maçında artık rüştünü ispat etmiş bir hücum altılısı oluşmuştu Fenerbahçe’nin. Net bir santrfor olmayan Valencia, bu kadar hareketli olunca, arkasındaki kaliteli ayaklara da opsiyonlar yaratıyor.

Haberin Devamı

İki merkez hücumcu ve iki kanat, hem pas açıları bulabiliyor hem de dripling için yeterli alan. Erzurumspor gibi savunmayı orta sahada kuran ve sürekli topla çıkmaya çalışan bir rakip olunca karşıdaki, bu hücum planı sorunsuz işliyor.

Fenerbahçe altılısı atak sürekliliğini artırıp, rakip yarı alanda kalınca iki bekin çok fazla ileri çıkması da gerekmiyor. Üstelik Caner’in koridoru işgal etmeyişi, Fenerbahçe’nin daha geniş bir alanda hücum etmesine olanak sağlıyor.

Fenerbahçe’nin Erzurum karşısındaki ilk yarım saati Hatayspor karşısındaki Beşiktaş standardını çağrıştırsa da bire bir benzetme doğru olmaz.

Beşiktaş, Hatayspor savunması ile hücumcuları arasındaki tüm bağları koparmayı başarmıştı. Fenerbahçe, rakip alandaki baskısını sürdüremediği için o düzeye çıkamadı.

Bundandır ki kalesinde ikinci yarıda tehlikeler gördü.

Haberin Devamı

Beşiktaş şampiyonluğu neden hak ettiğini Hatayspor maçındaki oyunuyla ispatlamıştı.

Dün geceki maç da Fenerbahçe’nin neden hak etmediğini anlattı bize!

Böylesi potansiyeli olan bir takım, şampiyonluk yarışına ancak mart ayının sonunda başlayabildi! Yarışa geç başlamak pahalıya maloldu.

YORUM YAZ