MENÜ

Oynamadan gittik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Selçuk geliyor, gol oluyor dünya bizim oluyor. Nerelerden nerelere geldik. Gerçekten dün gece maç öncesi kendimi Fatih Terim ve futbolcuların yerine koydum; işimizin hiç de göründüğü kadar kolay olmadığını düşündüm. Çünkü avantajlıydık üzerimizde bir baskı vardı buraya kadar getirip, ayağına gelen fırsatı kaçırmak gibi. Öte yandan direkt gitme gibi bir opsiyon var bunu gerçekleşmesi için kazanmalısınız. Oysa beraberlik ve garanti futbol Play-Off’u cebe koyuyor. Yani 3 puan için risk almak daha ofansif oynamak mı, kontrollü disiplinli, sabırlı bir futbolu seçmek mi!

Terim’in taktiği tuttu

Fatih hocanın iki maçtır kazanıp kaybetmeyen ve gol yemeyen takımdan tercihi ilk 11’de Volkan Şen ile başlamak oldu. Fizik gücü iyi ve boylu İzlanda karşısında kısa ve çabuk oyuncuların fazla olmasını avantaj olarak düşünmüştü. Nitekim ilk 45’te iyi pas yaptık, önemli pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık. Rakibe tek bir pozisyon vererek devreyi kapattık.
Taktiksel olarak Fatih Terim son iki maçta başarılı olmuş sistemde devam dedi,doğrusu da buydu. Orta saha da mücadele ve yardımlaşma ile kaliteli pas ile oyunu bizde tutmak. Bu taktiği ilk yarıda başarı ile uyguladık.

Töre sahada olmalıydı!

İkinci yarı rakiplerimizin maçlarından gelen sonuçlar bizi coşturacağına gerdi. Terim 3 ofansif değişiklik yaptı. Gol için risk almak kaçınılmazdı. Ama Gökhan Töre böyle bir maçta oyuna girip affedilmez bir faul yaptı ve milli takımımızı 10 kişi bıraktı. Oysa Gökhan Töre sahada olmalıydı, asist özelliğiyle skoru değiştirme şansımızı yükseltebilirdi. İzlanda gibi fizik kondisyonu yüksek bir takım karşısında 10 kişi ile galibiyet aramak hiç de kolay değildi. Ama biz kolayı değil zoru seviyoruz ve o mucize gol Selçuk’un frikiğiyle geliyor. Evet rüyalar gerçek oldu Fransa’dayız hem de bileğimizin hakkıyla. Helal olsun çocuklar, helal olsun Fatih hoca...

YORUM YAZ