MENÜ

Nereye gidiyoruz?

Abone Ol Google News

Futbolda şiddet günden güne tırmanıyor... Ligin sonu yaklaşıyor ve belli ki gerilim daha da artacak. Buna acilen bir önlem alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

Böyle bir sezonu uzun yıllardır yaşamadık. Ligin zirvesiyle ortası, karmakarışık. Bu hafta yaptığımız tahmini, öteki hafta çürütecek sonuçlar hemen alınıyor. Yani takımların olduğu kadar bizim de işimizin zor olduğu açık... Sadece küme düşme hattında biraz belirginlik var. Ancak ligin sonlarına gelirken yine maç içinde ve sonrasında yaşanan olaylar, endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Keşke haklı olmasaydık! Antalya’da sahaya atlayan iki taraftar, Elazığ’da sahaya atılan ayakkabılar ve maç sonrası şehir içi çatışmalar, iyi haberler değildi.
Hakem ödüllendirmenin kriteri ne?..
MHK’nın hakem tayinlerine bakıldığında, gerçekten yerinde atamalar... Ama bariz hatalar yapan yardımcı hakemler nedeniyle sıkıntı had safhada. Üstelik gözlemci raporlarının, bir ara olduğu gibi yine açıklanmasından yanayım... Çünkü gözlemcilerin değerlendirmelerinin çok objektif olmadığı kesin. Buna en güzel örnek; olaylı Boluspor-Kocaelispor maçının hakemi Mete Kalkavan’ı, geçtiğimiz hafta oynanan İstanbul Büyükşehir-Beşiktaş maçına 4. hakem olarak atanması. Bu durum ödül değilde ne?
Federasyona sarı kart!..Önemli konulardan biri de, ligin sonuna yaklaşırken, Bank Asya 1. Lig’de maç yayınlarının adaleti... Geçtiğimiz hafta önce Diyarbakırspor-Eskişehirspor maçının yayınlanacağı açıklanmış, ama sonra Erciyes-G.Antep Belediye maçı yayınlanmıştı. Tabii bu kafalarda soru işaretleri yarattı. Özellikle Eskişehir cephesinden gelen tepkilere hak vermemek mümkün değil. Böyle bir kararla Diyarbakırspor’u da töhmet altında bırakıp, ligin seyrine gölge düşürdü Hasan Doğan Federasyonu... Yönetmek sadece ceza vermekle olmuyor. Bu da bizden federasyona bir sarı kart...
Sakaryaspor-Kartalspor
27.haftanın en kazançlı takımı oldu Sakaryaspor. Kartalspor önünde yenik duruma düşmelerine rağmen, zorlandıkları 90 dakikadan 3-1’lik bir skorla ayrıldı. Maçın yıldızı iki gole imza atan Ferdi’ydi. Kartalspor tüm eksiklerine rağmen başa baş bir futbol ortaya koydu.
Antalyaspor-Karşıyaka
Antalya’da futbol adına güzel bir geceydi. 2-0 öne geçen ev sahibi ekip birden “maç bitti” zannetti. Karşıyaka ikinci 45 dakikada müthiş oynadı ve hak ettiği puanı, son saniyede olsa da almayı başardı. Kaf Kaf bu puanla “Play Off’tan asla vazgeçmem” mesajını verdi. Antalyaspor ise 13. beraberliğini alırken, ağırlığının evinde olması, iç karartıcıydı. Ayrıca bu puan kaybı Ümit Turmuş’un da sonu oldu. Öte yandan geceye maçtan çok, olaylar damgasını vurdu. Sahaya atlamalar ve bıçaklamaların, böyle bir güzel ve heyecan dolu bir karşılaşmanın önüne geçmesi, üzücüydü.
Elazığspor-Kocaelispor
Gakgoşlar evinde kaybetmeye devam ediyor. Önemli bir iç saha avantajını gerginliğe dönüştüren Elazığspor’da, tam bir panik havası hakim. Kocaelispor’un öne geçtiği maçta Müslüm’le beraberliği yakalayan Elazığspor, çok tartışılacak bir golle yenik duruma düştü, tekrar. Görüntüler çok net olmasa da, Ahmet Dursun’un ofsayt pozisyonunda olduğu yönünde. Zaten patlamaya hazır tribünler, bu gol sonrası zıvanadan çıktı ve olaylar maç bitiminde de stat dışında da sürdü. Maçtan çıkan sonuca bakarsak, Kocaelispor’un Süper Lig’e doğru ayak sesleri oldukça güçlendi.
Diyarbakırspor-Eskişehirspor
Es Es, Sakarya beraberliğinden sonra yaşanan krizin ardından, deplasmandan eli boş döndü. Biyediç ilk maçında elindeki tüm kozlarını sahaya sürmesine rağmen, Diyarbakır’da mağlup olmaktan kurtulamadı. Aslında Eskişehirspor için, iyi bir Diyarbakır vardı sahada. Diyarbakırspor’un sahaya çıkan 11’i, iyi mücadele etti ve hakettiği bir galibiyet aldı.
Orduspor-Boluspor
Boluspor, teknik kadro dahil, önemli oyuncularının cezası nedeniyle eksik geldiği Ordu’da, altın değerinde bir puan buldu. Oysa ev sahibi ekip kazansa, Play-Off yolunda büyük bir avantaja sahip olacaktı. Ama futbolda sahaya çıkan her 11’i önemseyeceksin... Sonuçta “Orduspor fırsat tepti” diyebiliriz.
Erciyesspor-Gaziantep BŞB.
Kayseri ekibi o kadar kötü oynadı ki, onlar adına söylecek bir şey yok. Gaziantep Belediyespor, ilk yarıda attığı iki golle kazandı. konuk ekibin kafasında 3 puan vardı ama bu kadar kolay ulaşacaklarını onlar da tahmin etmiyordu.
Altay-Giresunspor
Altay şaşırtmaya devam ediyor. İzmir ekibi küme düşme hattından kurtulmaya çalışan rakibi karşısında, 2-0 öne geçti. Ama öyle goller yedi ki, teknik direktör Feyyaz Uçar’ın çıldırdığı kadar var.
İstanbulspor-Malatyaspor
Maç öncesi favori olan kazandı. İstanbulspor evinde kazanamayan bir takım. Malatyaspor ikinci yarıda etkili oldu ve 3 puanı alıp rahatladı.
Samsunspor-Mardinspor
Yönetimsel olarak zorlanan ve maddi sıkıntıları halledilmeyen Samsun, son 3 haftadır yaptığı çıkışla, herkesi şaşkına çevirdi. Kırmızı - Beyazlılar lig sonuncusu Mardinspor’u da 2-0’la geçip, derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ