MENÜ

Kalp dayanmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu lige kalp dayanmaz... Puan cetvelinde ilk 3 takım, birer puan arayla sıralanmış. Sadece bu 3 takım mı! Değil tabi ki... İşte Sakaryaspor, uzun süren bir durgunluktan sonra Elazığspor’u deplasmanda 2 golle devirip, “Beni sakın unutmayın” der gibiydi... Bu arada kimse farkında değil ama İzmir ekibi Karşıyaka, sessiz sedasız zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Orta sıralarda ilk 6 mücadelesi ilginç bir hal aldı. Ama şu günkü tabloya baktığınızda, ilk iki takım şimdiki puan cetvelinin ilk 4 sırasından çıkacak gibi geliyor bana. Mutlaka sürpriz ataklar olacaktır. Ancak beklenmedik puan kayıpları yaşayan takımlar, ister istemez bu yarışta geri kalacak. Buna örnek; bu hafta Orduspor’un Samsunspor karşısında aldığı beraberlik. Ama bu maça değinmişken iki komşu kentin yıllardır süren dostluğuna biraz gölge düştü. Maç sonrası çıkan olaylar, iki takıma da yakışmadı. Burada “kim haklı, kim haksız” tartışmasına girmek istemiyorum. Gelelim ligimize;

Eskişehirspor-AntalyasporEs Es, ayağına gelen liderlik fırsatını son saniyede elinden kaçırdı. Ev sahibi ekip için, bu maçın önemi sanırım ligin sonunda daha iyi anlaşılacak. Çünkü öyle bir çekişme var ki, belki de lig bitiminde ikili averaj bile hesap edilecek. Antalyaspor işte bu yönden rakibinden iki puan önde diyebiliriz. Futbol olarak özellikle ilk yarıda iyi oynayan Antalyaspor’du. Ancak maçta öne geçen Eskişehirspor oldu. Kırmızı Şimşekler, son saniye penaltısıyla 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Kocaelispor-ErciyessporKocaelispor, ilk sıralar için oldukça ısındı. Körfez ekibi, ilk 6 hesapları hatta bu maçta alacağı bir 3 puanla, belki de seslendirmese bile, ilk iki hesapları yapan Erciyesspor’u evine puansız gönderdi. Taraftarının büyük desteği ve önemli bir fikstür avantajıyla, Kocaelispor gümbür gümbür Süper Lig’e doğru geliyor. Bu hafta deplasmanda oynayacakları Antalyaspor maçı, ligin düğüm karşılaşmalarından biri... Erciyesspor ise umduğu bir puanı alamadan, evine döndü.

Elazığspor-SakaryasporSakarya lige geri döndü. Yeşil-Siyahlılar biraz da ürkek gittikleri Elazığ deplasmanında, iki golcüsüyle hayat buldu. Devre arası transferi Taner Demirbaş, yuvaya döndükten sonra ilk golünü dış sahada attı ve takımına hayat veren isim oldu. Elazığspor ise, içeride inişli-çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyor.

Karşıyaka-İstanbulsporKarşıyaka kümede kalma hesapları yapan İstanbulspor’a şans tanımadı. Ev sahibi ekip, son haftaların formda oyuncusu Cihan Yılmaz’ın ilk yarıdaki golüyle, kazanan taraftı. Bu istikrar devam ederse, ateşli Karşıyaka taraftarının, dolu tribünlerde takımını destekleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak buradan bir uyarı, bu desteğinin ölçüsünün kaçmaması lazım...

Orduspor-SamsunsporFutbolda maç öncesi favori olmak çok zordur. Orduspor-Samsunspor maçı öncesi, herkesin ortak fikri, “ev sahibi rahat kazanır” şeklindeydi. Ama Orduspor galibiyet golüne çok geç ulaştı. Ardından artık “maç bitti” derken, Samsunspor’un beraberlik golü geldi. Genç Turgut, Samsun’a adeta hayat verdi.

Malatyaspor-KartalsporLigin ikinci yarısında bir türlü beklenen çıkışı yapamayan Malatyaspor’un, Kartalspor önünde Serdar Samatyalı’nın iki golüyle yüzü güldü. İkinci yarının, beklenmedik düşüş yaşayan ekibi Kartalspor, puan veya puanlar umuduyla geldiği Malatya’dan da, eli boş dönerek, düşüşünü sürdürdü.

Boluspor-DiyarbakırsporBolu’da ilginç bir maç oldu. Önce kaptan Erol Kapusuz’un iki serbest atışı ve gelen iki Boluspor golü... 2-0’dan sonra sanki ev sahibi için karşılaşma bitmişti. Ama ev sahibi, rakip takımdan Sinan Turan’ı unutmuştu. Genç solak, öyle iki frikik golü attı ki, takımını belki de ipten aldı. Çünkü üst üste başarısız sonuçlardan sonra Bolu’da alınacak bir yenilgi, Diyarbakırspor’da bir krize sebep olabilirdi.

Gaziantep Bld.-AltayAslında bu maçın sonucu iki takımı da memnun etmiştir. Gaziantep Belediyespor’da; Mustafa Şahintürk ve Hakan gibi iki formda oyuncu yok. Bu hücum gücü açısından ev sahibini olumsuz etkiledi. Altay’da ise bir mağlubiyette tüm hesaplar alt üst olabilirdi. Sonuçta oyunun ibresi Altay’ın lehineydi ama sahadan golsüz bir beraberlik çıktı.

Mardinspor-GiresunsporMatematiksel olarak ligde kalma şansı bulunan Mardinspor, evinde Giresunspor’a boyun eğdi. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada, skor ikinci yarıda bozuldu. Tolga, 46. dakikada Giresunspor’a altın değerinde bir 3 puan aldıran golü attı. Karadeniz ekibi, ikinci yarıda üst üste aldığı 4 beraberlikten sonra, seriyi bir deplasman galibiyetiyle bozup, rahat bir nefes aldı.

YORUM YAZ