MENÜ

Göz Göz uçuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Göztepe, rakibin de sıkıntılı durumunu göz önüne alarak kritik bir deplasmana çıktı. Malatya önünde İzmir ekibinin yapacağı ekstralar önemliydi. Nitekim bu anlamda hiç sıkıntı yaşamadılar. Duran topları büyük avantaj olarak kullanan Sarı- Kırmızılılar, maçı da bu şekilde kopardılar. Atılan goller elbette önemli bir çalışmanın eseri ancak sezon başında yapılan doğru transfer planlaması da hayati bir etken. Yerli ve yabancılarda ligi tanıyan isimlere yönelen, diğerlerinde ise tecrübeli oyuncuları tercih eden Göztepe, elbette doğru hoca (Tamer Tuna) yönetiminde Süper Lig’deki ilk senesinde müthiş bir ilk 15 hafta geçirdi.

Rotman fişi çekti!

Henüz 6. dakikada Kosanovic’in kullandığı serbest vuruşta bir diğer stoper Kadu kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1. 8 dakika sonra Malatyalı Pereira, sert bir vuruşla cevap verdi: 1-1. 33’te Kosanovic’in kullandığı köşe vuruşunda bu kez Selçuk Şahin kafayla fileleri havalandırdı: 1-2. İlk yarı bitmeden ise Rotman’ın attığı gol, Göztepe’yi galibiyete iyice yaklaştırdı: 1-3. İkinci yarıda Malatya baskılı oynadı, Tamer Tuna ise yaptığı değişikliklerle kontrataklarla farkı artırmak istediğini gösterdi. Ancak Göztepe’de oyuna girenler beklenen etkiyi yaratamayınca, Malatyaspor 64’te Boutaib’in penaltısıyla farkı tekrar bire indirdi: 2-3.

Göztepe hak ediyor

Son yarım saatlik bölümde tecrübeli oyuncularının sayesinde stres yaşamayan Göztepe, önemli bir 3 puan daha alıp, seriyi 3 maça çıkarttı. İzmir ekibi dolu dizgin gidiyor ve bu başarıyı taraftarıyla, camiasıyla, oyuncu grubuyla fazlasıyla hak ediyor. Malatya’nın ise panik yapmasına gerek yok. Ancak Adem, Yalçın, Aytaç, Murat Yıldırım gibi kaliteli yerlileri bugün çok aradılar. Devre arasında gerekirse kadro kalitesini artırmalılar.

YORUM YAZ