MENÜ

Hatır işi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pazar akşamı Maraton programında zirvedeki durumun değerlendirildiği bir anda, Erman Toroğlu bir önceki hafta kurduğu cümleyi tekrarladı yine, “Sivas’ın iki maçı var. Beşiktaş ve Galatasaray. Diğerleri, para-pul değil ama hatır-gönül için Sivas’ı pek zorlamazlar”...
Yıllarca büyüklerin şampiyonluklarından ve hem hakemlerin hem medyanın onları kayırmasından bıkmış olan diğer takım oyuncularının, Sivas’a şampiyonluk yolunda kıyak geçeceklerini, omuz vereceklerini ima ediyor yani Hoca! Açık, açık “yatarlar” diyemiyor tabii. İma ediyor ve hiç de sıkılmıyor, spor ahlakına aykırı ve tehlikeli şeyler olduğunu düşünmüyor söylediklerinin. Bu nedenle de, iki hafta üst üste tekrar edebiliyor...
Kaç sene futbol oynadığını, kaç sene hakemlik yaptığını, kaç senedir medyada görev aldığını anlatıp durur, gururla Hoca. Bu işi artık ezberlediğini, hatta bazılarının ciğerlerini bile bildiğini söyler. Soyunma odasından, yatak odasına, çimlerin boyundan, salatalıkların iriliğine kadar anlar her şeyden. Bakan’a, Başbakan’a, Genelkurmay’a bile yol gösterir zaman zaman. Yeni evli golcülere yaptığı esprileriyle de ünlüdür aynı zamanda!..
Neyse, konuya dönelim. Demek istiyor ki Erman Hoca: Ligin diğer takımlarının kişiliksiz futbolcuları, para-pul değil, hatır-gönül için kıyak yaparlar Sivasspor’a. Sadece kıyakçı olarak gördüklerini aşağılamak değildir bu yaklaşım. Sivassporlu futbolcular için de haksızlığın önde gidenidir. Çünkü, bu anlayışa göre, onlar ancak kıyak karşılığında başarı elde edebilir!
İşin içinde para veya pul varsa ‘görevini bilerek yerine getirmemek’ bir suç, hatır-gönül davasıysa önemli değil mantığını, bir gerçeklik olarak ortaya koyan Erman Toroğlu, kendi futbolculuk, hakemlik ya da medya dönemlerinden de, bu konuda örnekler vermelidir. Bu normal davranışı kaç kez sergilemiştir acaba! Hangi takımda, kime karşı oynarken; hangi gariban takımın maçını yönetirken; hangi kayrılmaya ihtiyacı olan takım hakkında yorum yaparken; kaç kez başına gelmiştir, bu hatır-gönül muhabbeti? Mutlaka örneklendirmelidir, tezini. Çünkü kendisi, sadece futbolun güzelliklerinin konuşulduğu, ödül üzerine ödül alan, tarafsız ve milyonlar tarafından izlenen bir programın örnek kişiliğidir!..

YORUM YAZ