MENÜ

Çok akıllılar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zico’lu Fenerbahçe’nin kazandığı beşinci penaltı bu. 34 geçen sezonda, 29 da bu sezonda; toplam 63 karşılaşmada kazanılan, 5 penaltı...
Geçen sezon 69 penaltı kararı vermişti Süper Lig’imizin hakemleri. Bu sezon ise, 56 penaltıya hükmettiler. Yani, toplam 125 penaltının, sadece 5’i Fenerbahçe’ye. Bu dönemde Galatasaray 13 penaltı kazanmış oysa...
Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasından sonra çıkarılan yaygaraya bakılacak olursa, verilen veya kazanılan tüm penaltılar doğru karar. Sadece, cumartesi akşamı verilen hariç! Zico’lu Fenerbahçe’nin ilk kez başına gelen, diğerlerinin 90+’larda attığı veya bir şekilde kaleye giren toplara girmeyelim hiç!
Çok uzağa gitmeye gerek yok aslında, hem çalınan penaltıların, hem 90+ gollerin fazlaca örneği var pek yakınlarda! Ne var ki, çok uzaklara, iyice geriye gitmek isteyenler için yol da gösterebiliriz; Haluk Ulusoy dönemi...
Düşünsenize, Roma maçından sonra kimseye sormadan, tuttuğu takımın maçını erteleyen Haluk Bey, (Fenerbahçeliler’e ters gelir ancak) Fenerbahçeli ve şu an görevde olsaydı ertelemez miydi, Chelsea gibi önemli bir rövanş öncesi Kayserispor mücadelesini!
Neyse, büyük sancılar ve acılar yaşasa da, başta Sarı-lacivert’e gönül verenler olmak üzere, Türk futbolu ve içindekiler; geçti ve gitti!
Ancak hata her zaman olacak, futbol bu, sanmayın ki bitti! Ki, bu sezon hatalardan en çok canı yananlar, önce Beşiktaş sonra da Fenerbahçe’ydi. Oysa, yine bağıran mart kedileri!
Tabii, kesildi suyu sebilin. Kayrılma, haksız kazanç, parazitsel yaşam bitti!
Hepsi bir yana, cumartesi akşamının gözden kaçırılmaması gereken en önemli gerçeği ise, Tolunay Kafkas veya Süleyman Hurma felsefesi. Sakın hafife alınmasın; ciddi bir durumdur, ayakkabı-kösele meselesi! Ligde sıralaması değişmeyecek yegane takımlardan Kayserispor’un profesyonel elemanlarının, maç sonrası mantıkla ve ahlakla bağdaşmayan, geleceklerini riske atan açıklamaları acep nedendir! B’ura Yemen midir, gülü çemen midir? Ligin ilk yarısında Edu’nun atılışı ve aynı skorla aldıkları galibiyet, aslında aynı tepkiyi gerektiren neden midir!
Nasıl olacak bu iş! Balık hafızalı mı bazı insanlar; ey çok akıllı ve ilkeli diğer insanlar!

YORUM YAZ