MENÜ

Zafer zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İkinci yarının ilk 6 hafta fikstürü Fenerbahçe’yi türbülansa sokacak kadar sertti. Trabzon’a yenilmedi, Başakşehir’i liderken yendi, derbilerin 3/4’ünü temizledi. Fikstürün rüzgarını arkasına alma zamanı geldi. Fenerbahçe’nin şampiyonluk için hala şansı çok yüksek. Son derbide Mehmet Ekici’nin performansı sahada bir farklı yeteneğin bile takımı ne kadar ileri ittiğinin göstergesi. Ekici’nin formu henüz yüzde 70’lerde, şayet sağlık durumu müsade ederse bugün Akhisar’a karşı 11 başlaması maçın seyrini değiştirebilir. Ekici eldeki en yeteneklilerden biri. Ne Aatif kadar düz, ne Valbuena kadar savruk. Her şeyi kıvamında yapan komple bir oyuncu. Aykut Hoca’nın Ekici’yi yine solda oynatma ihtimali yüksek.

İç saha belirleyici olacak

Giuliano ile uyumları sezonun geri kalanı için de önemli bir gösterge olacağa benziyor. Fenerbahçe için iç saha coşkusu şampiyonluk yolunda en belirleyici unsur. Zira son 11 haftada 6 maçı içeride oynayacaklar. Akhisar 3 haftadır kazanarak Kadıköy’e geliyor. Devre arasında Seleznov’u alınca hücumdaki sorunları çözdüler. Geride bekleyip, kenardan hızlı çıkan bir takım Akhisar. Seleznyov’a uzun attıklarında cüssesiyle indirip takımı yerleştiriyor, Larsson ise atletizmiyle pozisyon yaratıyor. Sağ bek Lopez ve sol bek Ömer Bayram’ın kanalları tıkanınca merkezde zorlanan bir takım Akhisar. Fenerbahçe ise ligde merkezini en iyi kapatan takımlardan biri.

Kısa mesaj

Fenerbahçe ilk 4 içerisinde hâlâ sahasında en az puan toplayan takım. (24) Güçlü bir iç saha oyununu yakalamak için bugün önemli bir fırsatları var. Son 11 haftada 6 maçı içeride oynayacağı düşünülürse Fenerbahçe için şampiyonluğun yolu Kadıköy’den geçer.

YORUM YAZ