MENÜ

Yepyeni bir sayfa açıldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’deki tartışmanın temeli isim bazlı değil, taktiksel kaygılara dayanıyordu. Ama Vitor Pereira yeni bir sayfa açmaya çok niyetli. Orta sahada çok vakit kaybeden takımdan Mersin’de baskılı hücum takımına dönmek Sarı-Lacivertli takımda haftalardır “Yanan bir çok arıza lambasını söndürmeye yeter mi?” sorusunun cevabını kısmen Norveç’te bulduk. Enfes Mersin performansının ardından Mehmet Topal’ın son dakika hastalığı ile Souza’nın partneri Ozan oldu. Fenerbahçe’nin oyun merkezini öne taşımak için iyi bir fırsattı bu. Ozan, Diego’ya yardıma gitti, Souza’dan da uzak kalmadı. Pas melekelerinin gelişmesi pratikle ilgili olsa da Ozan’ın yetenekleri işini kolaylaştırıyor. Alper’e nefis bir pas atıp oyunun yönünü sola taşıyarak Fernandao’nun golünü hazırlayan oyuncuydu. Attığı golün açacağı kapıları kendisi bile tahmin edemiyordur.

Çizgiyi Nani mi tercih ediyor?

Nani’nin Fenerbahçe’deki grafiği vasatın üzerinde değil. Molde karşısında da uzun zamandır yaptığı gibi hep çizgide oynadı. Bu bir antrenör tercihi mi, yoksa Nani mi inisiyatif kullanıyor? Eğer hoca çizgiye basarak oynamasını istiyorsa bu, takımın hücum varyasyonlarını ağırlaştırıyor. Fenerbahçe, Nani üzerinden hücum edemiyor. Portekizli, kaleden çok uzakta topla buluşuyor ve ceza sahası girişlerinde çok vakit kaybediyor. Öne oynamaya nazlanan takıma iyi bir mazeret oluyor. Sanırım Nani hâlâ kendini ispat çabasında. Kötü oynadıkça, kahraman olma isteği artıyor. Nani de arkadaşlarına katılırsa Fenerbahçe yeni yıla kadar başka bir takıma dönüşebilir.

Gönül geldi, dertler bitti

Fenerbahçe için 4 Ekim’deki Akhisar maçı kırılma noktasıydı aslında. O güne kadar Avrupa dahil 16 gol yiyen takımın kalan bölümde kalesinde sadece 2 gol görmesi çok önemli bir gelişme. Fenerbahçe Beşiktaş ile birlikte ligde hücumdan savunmaya geçiş oyununu iyi oynayan takımlardan biri. Bunda Gökhan Gönül’ün rolü büyük. İlk top baskısı üst düzey. Takımını geri koşmak zorunda bırakmıyor. Molde karşısında da Fenerbahçe’nin oyun merkezinin önde kalmasını sağladı. İlk Ajax maçından bu yana formayı Şener’e vermeyen Gönül’le Sarı-Lacivertli takımın sadece 2 gol yemesi bir tesadüf olmasa gerek.

YORUM YAZ