MENÜ

Yeni sürüm işe yarıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ile Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada Sivas’ı Kadıköy’de yenmek, hayatı Fenerbahçe adına yeniden renklendirdi. Zira sıralamada liderle puan farkı 6’ya, Beşiktaş ile 2’ye düştü. Aykut Kocaman ve öğrencileri için hâlâ yeni bir matematik mümkün. Aykut hoca istifadan döndükten sonra 11 haftalık ezberini çöpe atarak işe başlamalıydı, Sivas karşısında bazılarını değiştirdi. Mesela Giuliano’nun rolünü... ‘Giuliano, Fenerbahçe’nin oyuncusu değil’ denebilir mi? Asla. Giuliano bir Alex değil elbette ama verimli oyuncu. Ondan verimi almak için kaleye yakın oynatmak yeterli. Aykut hocanın yaptığı en büyük değişim Giuliano’yu 60. dakikaya kadar forvet arkasında kullanmaktı.

Soldado’nun katkısı golden fazla!

Janssen, Fenerbahçe’nin iştahına katkı yapan oyuncu ama topa ulaşmak için sarfettiği enerjiyi, buluştuktan sonra topa aktaramaması en büyük sorunu. Güçlü, yıpratıcı ama öldürücü mü derseniz, değil. Zaten bitiriciliği tam olsa Pochettino onu Kane’in arkasında ne pahasına olursa olsun tutardı. Soldado’nun oyuna girip 21 saniye sonra golü atması ilginç bir detay. Fakat genel fotoğrafa baktığımızda Soldado’nun doldurduğu boşluk çok daha önemli. Sivas 10 kişi kaldıktan sonra Giuliano sola geçince Janssen ikinci forvet olarak gücüyle Soldado’ya alan açtı. Fenerbahçe santrforuna düşen içeriye girdiğinde çerçeveye vurması. Haftalardır eksik olan buydu, Soldado bu boşluğu doldurdu. Hat-trick işin süslemesi, bence Aykut Kocaman için Soldado’nun çerçeveye vurmayı hatırlaması her şeyden daha önemli.

Souza’nın iştahı

Aykut Kocaman’ı bu maçta topun ağzına getirecek tercih Topal-Souza’nın 10 hafta sonra sahaya çıkmasıydı. Topal merkezde kalıp Souza’yı ileri itince ortaya bambaşka bir ön alan baskısı çıktı. Topal sayesinde Giuliano da 10 numaraya oturabildi. Souza, isteği, yırtıcılığı ve ceza sahası açlığıyla ilk iki golde de başroldeydi. Büyük oynadı. Fenerbahçe’yi ilk golü attıktan sonra geri iten bir güç var. İlk gol onlar için platonik bir aşk gibi. Golü bulunca sırtlarını Volkan’a dayıyorlar. Aykut hocanın bundan sonraki dersi kesinlikle bu olmalı.

YORUM YAZ