MENÜ

Yazılım güncellemesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, alışılagelmiş garantici karakterinin dışında, yüksek iştahlı, müthiş baskılı ve bol pozisyonlu turu getirecek kadar büyük bir oyun oynadı Lokomotiv karşısında. Bu oyun konforunu sağlayan birden çok faktör vardı. Birincisi ve sanırım en önemlisi; Vitor Pereira’nın takımına yüklediği yüksek eforlu oyun yazılımı olsa gerek. Başlama düdüğünden itibaren Topal’lı merkez, Josef ve Ozan’ı öne itti ve orada konforlu bir oyun alanı yarattı. Bu sayede bekler ekstra geri koşmayacaklarını hissederek başladılar maça. Hep önde kaldılar ve bol orta atarak hep 2., hatta 3. şansı yarattılar.

Bir golün anlattıkları

Gökhan Gönül kendi yarattığı şansla ortayı kestiğinde ceza sahası içinde tam
4 çubuklu formalı topa gidiyordu. Bu sezon Pereira takımında çok alışık olduğumuz bir fotoğraf değil bu. Nani, Robin van Persie’yi aşan topa Souza kafayı vurduğunda arkada Volkan da pozisyonu kovalıyordu. Rakibi düzensiz yakalamak adına kendi içinde de ufak çaplı bir düzensizliğe kapılabilirsin. Fenerbahçe’nin golü bulduğu bu hızlı organizasyonda Ozan ile Topal’ın dönen topu kovalamak için yaya doğru yönelmesi düzensizlik bir yana yüksek eforlu oyunun sürdürülebilir olduğunun göstergesiydi.

Josef büyük oynadı

Fenerbahçe’nin yazılım güncellemesini simgeleyen Josef De Souza’ydı. Lokomotiv Moskova’nın iki aydır resmi maç yapmadığı için normal bir Avrupalı takım ritminin çok uzağında olması beklenen bir durumdu. Lakin aradaki ritim farkını derinleştiren en önemli unsurdu Souza. Ağırlıklı olarak hücumun bir parçası gibi oynadı, top kapma becerisini her fırsatta göstererek Fenerbahçe’nin ön alanda kalmasına yardımcı oldu. Ama daha da önemlisi sezon başından beri kronikleşen santrfor yalnızlığına çözüm üretti. Van Persie’nin indirdiği toplara gitti, Caner ile Gökhan Gönül’e ikinci bir seçenek sundu ve orta kalitelerini yükseltti. Pereira’nın yeni yazılımı, Souza’nın rolü, Nani’nin iştahı, Gökhan ile Caner’in oyun kalitesi. Lokomotiv karşısında, turu kolaylaştıran bu oyun konforunu Fenerbahçe taraftarı her maç yaşamak ister elbette.

YORUM YAZ