MENÜ

Vedat yoksa yapı değişir

Abone Ol Google News

Kötü geçen iki sezonun ardından Fenerbahçe beklenen değişimi yaşıyor. 10 yeni transferin minimum 8’i ilk 11 oynayacak düzeyde. Erol Bulut ve kadrosunun hazırlık maçı performansları henüz net değerlendirme yapma imkanı sunmasa da genç teknik adamın oyun çeşitliliğini arıyor oluşu, stoperlerin forma savaşı, Ferdi Kadıoğlu’nun yıldızını parlatma çabası dikkate değer.

Haberin Devamı

Forvet zenginliği yetmez

Fenerbahçe 2014 şampiyonluğundan 2018’e kadar ligi üç kez 2., bir defa da 3. bitirmişti. Futbolu dönem dönem eleştirilse de total bir oyun kalitesine sahipti. Fakat son iki sezondaki oyun erozyonuyla değişim kaçınılmaz oldu. Şimdi Fenerbahçe’nin savunmadan başlayarak bu kaliteyi yakalaması şart. Gökhan Gönül ve Caner’in dönüşü yetmez stoper tandeminin minimum 3 yıl ayrılmayacak kalitede inşa edilmesi lazım. Zanka ağır, kabul ama soğukkanlı ve dengeli. Serdar Aziz’i denklemin dışına çıkarmadan yanında Lemos’u izlemek lazım. Fenerbahçe yeni transferleriyle forvet kalitesini yükseltirken son iki yılda olduğu gibi savunmayı ihmal etme hatasına düşmemeli.

Haberin Devamı

Santrfor kim olacak?

Bu sezon lig maratonu 40 maç üzerinden oynanacak. Her takımın kadrosunu alternatifli kurması kaçınılmaz. Bu durum karşısında Fenerbahçe’nin santrforu kim olacak? sorusu büyük önem kazanıyor. Enner Valencia kısa boylu ama hızlı bir santrfor, Mame Thiam atletik kanat özellikli bir bir forvet. Erol hoca Karagümrük maçında denediği 3-5-2’yi ana formasyon yapmak zorunda kalabilir. Vedat giderse Valencia-Thiam ikilisi bir vasat oluşturabilir. Ama hiç birisi Vedat’ın ikamesi değil. Şayet Vedat gidecekse dominant bir santrfor gerek, gitmeyecekse zaten sorun yok.

Homojen dağılım şart

Şayet Fenerbahçe Vedat’ı gönderip Valencia, Thiam ve Mevlüt ile yola devam edecekse, Erol Bulut homojen bir gol dağılımı planlıyor demektir. Bu durumda Ferdi, Mert Hakan, Sosa, Deniz ve Rodriguez’i daha skorer yapmak için rakip kaleye yaklaştıracaktır. Bu durumda daha atlet bir savunmaya ihtiyaç duyacağından Novak, Serdar Aziz, Gökhan Gönül’ün ilk 11 şansları da yükselir. Oysa Sosa, Caner ve Mert’in katılımıyla duran top kalitesi yükselmişken dominant bir santrfor ile yüksek bir stoperin skor sayısı artabilirdi.

YORUM YAZ