MENÜ

Valbuena'dan sonra...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman’ın, ligin dibinde can çekişen, son bir haftada hem yönetimi hem hocası giden Karabük’e karşı bu kadar statik başlaması anlaşılır bir durum değil. ‘Kazanan takımı bozmak istemiyorum’ klişesiyle izah edilemeyecek kadar ciddi bu konu. İç sahada 33 bin taraftarın önünde elleri bağlı Karabük’e karşı Valbuena ve Isla gibi iki hücumcuyla başlamamak koca bir ilk yarıya mal oldu Fenerbahçe için.

Risk mi? Güldürmeyin

Risk nedir? Krizler içindeki Karabük’e Valbuena ve Isla ile başlamak mı? Risk kaybetme ihtimali barındırır ama Valbuena, Isla kazanma garantili bir tercih olurdu, oldu da. Valbuena’yı geride kalan 4 haftada hamle oyuncusu rolüne ikna etmek önemliydi, hakkı da fazlasıyla teslim edildi Kocaman’ın. Bursa maçının bittiği andan itibaren belliydi, Karabük, Valbuena’nın maçı olacaktı. Kadıköy’de büyük baskının beklendiği bir oyunda Valbuena’sız ilk yarıyı hiçbir Fenerbahçeli hatırlamak bile istemeyecektir eminim. Koca ilk yarı tek bir isabetli şut çekemeyen Fenerbahçe, Fransız yıldız oyuna girdikten sonra baskıyı artırdı, Karabük savunmasının göbeğine dinamit koydu. Bir asist ve peşinden attığı golden sonra Valbuena’nın ‘Ben buradayım’ sevinci oldukça manidardı.

Soldado ile santrforsuz oyun!

Fenerbahçe Kasımpaşa’ya karşı bu statta santrforsuz halde olağanüstü bir baskı oyunu oynamışken, Soldado ile santrforsuz kalınca total anlamda son 5 haftadaki en kötü ilk yarı performansını sergiledi. Soldado ile Janssen farklı tipte iki santrfor. Hollandalı sakat olduğu için Soldado oynadı, adına oynamak denirse. Koca ilk yarı boyunca bir tane olumlu iş yapmadı. Yalnız kaldı, top istemedi, istese de gelmezdi. 72’de Isla-Soldado değişimiyle santrforsuz düzene geçilince oyun farkı ortaya çıktı.

Topal hayata tutundu

Fenerbahçe’nin golünü Mehmet Topal’ın atması gecenin en ironik olayıydı. Tribünler yaptığı her pas hatasında ıslıklamaya başlamışken Topal’ın duran topta gidip golü yapması hem Mehmet’in hem Fenerbahçe’nin hayata dönmesini sağladı. Zaman geçirme ve taç atışını yerinden kullanma konusunda hakemlerin standartı çok farklı. Ibanez Karabük yedek kulübesi önünden çıkan tacı Fenerbahçe kulübesini geçtikten sonra kullanabiliyor, Karabük kalecisi Çağlar henüz maçın 11. dakikasında aut atışını kullanmak için 40 saniye çalabiliyor. Zaman çalma girişiminin dakikası olmaz. Neden sadece maçın sonlarında kart çıkar ki?

YORUM YAZ