MENÜ

Vahid hoca böyle istiyor

Abone Ol Google News

Lokeren ile oynanan Avrupa Ligi maçında 8 yabancıyla ilk 11'de oynamak Trabzon'un tüm dengesini bozmuş anlaşılan. Sanırım bu sezon Avrupa dönüşlerinde Bordo-Mavili takımın kadro travması yaşaması kuvvetle muhtemel. Geçen sezon da Galatasaray aynı sendromu yaşamıştı.

Antrenörlerin oyuncu tercihlerine itidalli yaklaşmak gerekir. Neticede tüm hafta idmanları yapan ve onlarla yaşayan antrenör. Doğrusunu söylemek gerekirse Mehmet Ekici'nin kadroda olmadığını görünce aklıma 'Acaba son idmanda mı sakatlandı?' diye geldi. Hiç Vahid hocanın tercihiyle dışarıda kaldığını düşünmedim. Çünkü sezon başı rotasyonlarında mümkün olduğunca ana omurgadan oyuncu tercih edilmez. Dün aynı hatayı İsmail Kartal Caner Erkin tercihinde yapmıştı. Sonra döndü hatasından. Ama Vahid hocanın böyle bir şansı olmadı çünkü Ekici'yi kulübeye değil evine göndermişti.

Medjani'yle bu iş zor

Haberin Devamı

Daha önceden iki kez yazdığım için kestirmeden söyleyeyim. Şayet Halilhodziç, Medjani'yi ön liberoda kullanmaya devam edecekse Trabzonspor'un kısır oyununa çözüm bulmak hayli zorlaşacak. Medjani geçen yıl yarım sezon Olympiakos'ta oynarken de, sonra Valenciennes'te kiralık gezerken de stoper rotasyonunun içindeydi. Vahid hocadan sonra Cezayir Milli Takımı'nda 4 resmi maç oynadı hepsinde de stoperdi. Geçen hafta Mersin İdman Yurdu maçında stopere geçince geri dörtlünün güveni arttı. Bazı oyuncular için 10 metre çok şey ifade eder. Mehmet Topal standart üstü bir ön liberoyken stopere geçince vasatın altına düşebiliyor. Medjani'nin durumu da çok farklı değil doğrusu. Medjani, önde oynadığında Trabzon'un geri 5'lisinin yetenek seviyesi sıfır noktasına kadar geriliyor ve hücum çıkışları hep topal kalıyor.

Bir stoper faciası

Haberin Devamı

Gaziantepspor için bu sezonun kırılma noktası Kasımpaşa deplasmanı olsa gerek. Okan hoca o günkü kontra atak kurgusuna doğru oyuncu tercihleri yapmadığı için farklı kaybetmişti. Trabzon'a karşı son derece genç ve dinamik bir oyuncu grubuyla oynadı. 3 tane 92'li bir tane de 94'lü (Emre) oyuncu tercihi Trabzon'a karşı doğru kontra atak organizasyonları sağladı. Bu başarının birinci sebebi Trabzon'un geri 5'lisinin tempo yoksunluğuydu. İlk iki goldeki stoper hatası üzerinde durulması gereken bir sorun. Mustafa Yumlu'nun Muhammed'in golündeki dalgınlığı, Erdem'in golündeki seyri formsuz bir stoperin nelere yol açabileceğinin fotoğrafıydı.

Trabzon oyun yapısı gereği rakip sahaya pasla değil uzun toplarla gidiyor. Mehmet Ekici'nin yokluğunda Soner'in oyun kuruculuğuna kalmak Vahid hocayı kesmedi anlaşılan. Zira oyunda kaldığı 34 dakika içerisinde takımın en fazla top çalan ve pas yapan oyuncusu olmasına rağmen Halilhodziç Medjani'yi değil Soner'i Özer ile değiştirdi. Ama asıl hamle Özer'in girişi değil Medjani'nin Chibuke'ye attırdığı şuttan sonra dışarı alınmasıyla geldi. Constant'ın sol beke, Bosingwa'nın ön liberoya, Zeki'nin sağ beke geçmesi Trabzon'u biraz daha öne attı. Trabzon'un bu hamlesine Gökhan Süzen'in reaksiyonu Gaziantep'in hep önde kalmasına yardımcı oldu. Beşiktaş sonrası büyük bir travma yaşayan Süzen, gecenin yıldızlarından biriydi.
Açık oyunda gol atmak organizasyon becerisidir. Trabzon'un 4 golünün 3'ü duran toptan geldi. Sadece Cardozo'nun 90±4'teki golü kısmen açık oyun golüydü.

Vahid Halilhodziç takımlarının bu kadar gol yediğine pek şahit olmayız. Hoca maçtan sonra kariyerimde ilk kez bir maçta 4 gol yedim diyor. Ama galiba hafızası onu yanıltmış olmalı. Zira önceki döneminde Kayserispor'a 4-2 kaybetmişlerdi. Onun için atmaktan önce yememek gelir. Ama Okan Buruk'un atmayı düşünen mantalitesi geceyi renklendirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ