MENÜ

Ustalık eseri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’a karşı 4-4-2 oynayan her takım orta sahayı kaybeder. Porto da Leipzig de aynı hataya düştü. Monaco, son Lyon maçında 4-2-3-1 denemesine rağmen Beşiktaş’a karşı yüksek oyun pratiğine güvendi. Ama o geçen sezon işe yarıyordu. Dünya üzerinde 4-4-2’yi en iyi oynayan takımlardan biriyken Bakoyoko, Mendy, Mbappe ve Silva’yı satınca ortada pratik kalmadı. Beşiktaş, Atiba-Tolgay ve Talisca’lı orta sahayla Monaco’ya da Porto ve Leipzig’e yaptığını yaptı.

Jardim’in fiyasko analizi

Quaresma’nın ortasında Cenk’in attığı kafa golü Jardim’e yazar. Hocanın Beşiktaş analizinin ne kadar sorunlu olduğunun göstergesi. Benjamin Mendy, City’ye gittiği günden beri Monaco’nun en sorunlu bölgesi sol beki. Jardim, Lyon maçını Kongolo ile oynasa da Quaresma’nın karşısına sağ bek Sidibe’yi dikerek bir direnç oluşturmayı denedi. Ama Talisca’nın merkezden getirdiği toplara orta sahada bir eksik kaldıklarından çözüm bulamadılar ve Beşiktaş 3. pozisyonda golü attı. Hem de Porto ve Leipzig’e attığının kopyasını attı.

Güvenli oyun

Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki en büyük artısı büyük bir özgüvenle oynuyor ve bunu herkese hissettiriyor oluşu. Gol yese bile paniğe kapılmadan geri dönmenin yollarını arıyor. Bu büyük bir tecrübe gerektirir. Beşiktaş’ta bu var. Grubun en tecrübeli takımı olduğunu Monaco’da da gösterdi. Falcao’nun burunla attığı, orijinal Ronaldo golüne karşı reaksiyonu inanılmazdı. Şenol Güneş’in verdiği bu özgüven ve olgunluk bize tam bir ustalık eseri izletti. Maçın hakeminin maçta büyük bir hataya imza attığını söylemekte fayda var. 7. dakikada Babel’in buz gibi golü gitti. Pozisyon ofsayt değil, Cenk topa vurduğunda Babel topun gerisinde. Keşke Şampiyonlar Ligi’nde video hakem kullanılsaymış dedik doğrusu.

Sahanın ağır abileri

Quaresma şu noktaya gelmek için çok bedel ödedi ve ödetti. Bu olgunluğa 10 yıl önce ulaşsa bugün asistleri Messi’ye yapıyordu. Ama iyi ki ulaşmamış. Yoksa biz bu kaliteden mahrum kalacaktık. Monaco’ya karşı sahanın ağır abisiydi, tecrübeyle herkesi dövdü. Yaptığı asiste diyecek laf yok, eminim Jardim de diyemediği için analize rağmen önlem alamadı. Maçın diğer yıldızı Cenk Tosun kariyerini başka noktaya taşıyor. Aboubakar’ın 50 ettiği yerde Cenk artık 60’lık oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

YORUM YAZ