MENÜ

Tudor, Tolga'ya mecbur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin sahada en iyi işleyen bölgesi sağ kanadı. Isla-Dirar-Guiliano’ya karşı Tolga’nın varlığı savunmada önemli bir direnç noktası oluşturabilir. O yüzden Tudor, derbide Tolga’yı ister...

Kaleci Carrasso’yu saymazsak Galatasaray tarihinde ilk kez bir transfer döneminde 9/9 isabet sağladı. İlk 8 hafta sonundaki performanslara bakınca boşa atılmış tek kurşun yokmuş gibi görünüyor. İstatistikleri birbirine yakın olsa da oyun tarzları farklı iki takımın derbi performansı aradaki farkın suni mi gerçek mi olduğunu göstereceğe benziyor.

Skoru belirleyen etken olur

Tudor için topu rakip sahada tutma ve kaybettikten sonraki reaksiyon süresi önemli. O yüzden derbide Tolga Ciğerci’nin oynayıp oynamaması skoru belirleyen etkenlerin başında gelir. Karabük’e karşı solda Linnes-Rodrigues ikilisi, Torje’ye önlem almakta zorlandılar, Konya maçında ise Skubiç ile Fofana’ya karşı Latovlevici-Rodrigues performansı korkunçtu doğrusu.
O yüzden Tudor derbide Tolga’yı ister. Garanti oyuncu, artı ceza sahasında Gomis’in ardından ikinci direk koşularını kusursuz yapıyor, yaya çıkıp dönen topları tabelaya işliyor.

Güçlü organizasyon görmediler

Fenerbahçe’nin sahada en iyi işleyen bölgesi sağ kanadı. Galatasaray bugüne kadar hiç bu kadar güçlü kanat organizasyonuyla karşılaşmadı. Isla-Dirar-Giuliano’ya karşı Tolga’nın varlığı savunmada önemli bir direnç noktası oluşturabilir. Galatasaray, bu sayede savunma merkezini sola kaydırıp, ortadan ve sağdan rahat hücum edebilir.

Serdar garanti, Denayer riskli

Serdar Aziz geçen sezon Kadıköy’de bir penaltı yaptırıp maçın kötüsü olsa da bugün Maicon’un partneri olmaya en büyük aday. Sert tarzı, gözü karalığı penaltı ve kart için risk içerse de iç sahada oynanacak derbide Tudor’un Denayer’i değil Serdar’ı tercih etmesi gerekir. Fenerbahçe’nin santrforda Janssen’i kullanması kuvvetle muhtemel. Böylesi güçlü santrforlara karşı Denayer’in zaafları var. Belçikalı stoperin, EURO 2016 çeyrek finalinde Janssen’e benzeyen Galler’in santrforları Robson Kanu ve Vokes’a karşı yapamadığı savunma milli takım kariyerine ara vermesine sebep olmuştu. Serdar daha garanti bir tercih olur.

YORUM YAZ