MENÜ

Topu alan puanı da alır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın gerçek bir Şampiyonlar Ligi takımı olup olmadığını test etme vakti geldi. Porto, teknik direktörlüğe eski oyuncusu Sergio Conçeiçao’yu getirdikten sonra oyun tarzında küçük değişiklikler yaşıyor. Fakat Beşiktaş adına sevindirici olan gelişme Conçeiçao’nun hücum planlarını üzerine yaptığı Aboubakar’ın bugün cezası sebebiyle tribüne çıkacak olması. Aboubakar’ın koşu kalitesi üzerinden çözdükleri minimum 3 maç olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu durum Tosiç-Pepe ile oynama ihtimali yüksek Beşiktaş’ın defans arkası koşulara odaklanmasından ziyade cepheden savunma yapmasının önünü açacak.

Tosic değil Medel oynamalı

Rakip Porto iken Güneş’in Tosiç tercihini bir kez daha gözden geçirmesinde fayda var. Karabük maçında gördüğü iki kolay sarı kartla oyundan atılması, Şampiyonlar Ligi seviyesinde oyuncu olmadığının göstergesi. Pepe-Medel tercihi topa sahip olmak isteyen Beşiktaş’a daha konforlu oyun başlangıcı sağlayabilir. Beşiktaş topa göre pozisyon alabilen bir takım değil. Topsuz oyunu geçen sezon Aboubakar’ın koşu kalitesi sayesinde Napoli maçlarında becerebilmişlerdi ama şimdi santrfor tipleri çok farklı. Porto’ya karşı Güneş’in önceliği topu almak olmalı. Porto bu sezon ilk kez kendisi kadar topa yatkın ve yetenekli bir kadroyla karşılaşacak.

Quaresma bu maç için var

Karabük’teki Lens-Negredo tercihlerinin sebebi Quaresma ve Cenk’i Porto maçı için dinlendirmekti. Rakip Porto, Quaresma’nın ezbere bildiği bir atmosfer. Güneş’in bunu görmezden geleceğini düşünmüyorum. Artı, Quaresma’nın önde top tutma yeteneğine ve orta kalitesine ihtiyaç var. Eşleşme gününden bu yana Q7’nin bu maçı düşünerek uyuduğuna şüphe yok. Şampiyonlar Ligi söz konusu olunca Quaresma bir süper kahramana dönüşeceğini zannediyor. Santrforda ise Negredo değil çok daha formda ve baskı kalitesi yüksek Cenk Tosun doğru bir tercih olacaktır.

Danilo ile Torres’i ayırmalı

Porto kendi liginde 5. haftayı namağlup ve gol yemeden lider tamamladı. Yüzde 62’lere yaklaşan topa sahip olma oranları var ve maç başına 20 şut çektiler. Ama Braga dışında ilk 10’a bile giremeyecek rakiplerle oynadılar. Beşiktaş onlar için ilk gerçek test olacak. Porto’dan topu almak istiyorsanız Danilo’dan Oliver Torres’e pas geçişlerine engel olmanız şart. Talisca’nın ön liberoya o baskıyı yapması çok ekstra olur ama Cenk’ten o baskı gelmezse Porto’yu düzen dışına çıkarmak imkansız. Tip olarak benzemesi bir yana oyun tarzı da Arda Turan’ı andıran Oliver Torres’i, Simeone Atletico Madrid’te Arda’nın yerine monte etmek için çok çaba sarf etmişti. Fakat Porto’da en sevdiği bölgede yani merkezde oynuyor. Onun oyunu yönlendirmesine engel olmak için Danilo ile arasına mutlaka bir oyuncu sokmak gerekiyor.

Görev adamı Talisca

Kara Kartal’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, bu akşam Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş’in en önemli kozlarından birisi olacak. 23 yaşındaki futbolcu, Cenk Tosun’la birlikte takımın hücum hattında gol kovalayacak. Başarılı futbolcu, frikiklerde de topun başına geçecek ilk isim olacak. Porto mücadelesi öncesinde yapılan takım çalışmalarında özel olarak duran top çalışan genç futbolcunun, başarılı görüntüsü sonrasında hocası Şenol Güneş’ten, özel görev aldığı bildirildi. Bu doğrultuda bu akşam Dragao Stadı’ndaki frikik pozisyonlarında topun başına gidecek isim Ricardo Quaresma değil, Anderson Talisca olacak.

YORUM YAZ