MENÜ

Süper Musa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu turnuva futbol kalitesi olarak şimdilik 2010 Afrika ile tarihin en zayıflarından biri. Nijerya hem renkli forması hem de harika geçiş futboluyla dikkat çekiciydi. İzlanda’ya karşı topa sahip olmalarına rağmen iki golü de geçiş oyunuyla bulup maçı kazandılar. Gunnarson’u uzun taçlarıyla biliriz. Fakat Nijerya savunması bu taktiği daha ilk taçtan çürütmeyi başardı. 49’da yine bir uzun taç atışını Omerou bir kontratak başlangıcına dönüştürdü ve Moses’in taşıdığı topu Ahmed Musa gol yaptı.

Harika bir kontratak organizasyonuydu ve Nijerya’yı hayata bağladı. Nijerya’nın arka üçlüsündeki 2 stoper Omerou (Kasımpaşa) ve Ekong’un (Bursaspor) performansları son derece tatmin edeciydi. Turnuvadaki oyun kalitesi tartışıladursun, hakem kararları ve adalet açısından bu Dünya Kupası’nın tarihin en kusursuzu olduğuna şüphe yok. İzlanda’nın VAR’la kazandığı penaltı buna iyi bir örnek.

Kısa mesaj

Bu maçı Nijerya kazanınca Arjantin’in 2. tur umutları da tazelendi. Son maçta İzlanda-Hırvatistan ve Nijerya-Arjantin maçı nefesleri keser.

Maçın starı

Tartışmasız Ahmed Musa. Sahadaki diğer 21 meslektaşından daha istekliydi. Attığı 2 golde de harika iş çıkardı.

Maçın sorusu

Euro 2016’nın flaş takımlarından İzlanda’nın Rusya’daki hedefi ne? Her maçı berabere bitirerek turu geçeceklerini düşünmüyorlardır umarım.

Maçın olayı

Topa sahip olan takım Nijerya’ydı. Fakat Nijerya’nın, İzlanda gibi alanı daraltan bir takımı üzerine çekip 2 golü de kontrataktan bulmaları. Geçiş oyununun kitabını yazdılar.

YORUM YAZ