MENÜ

Stoch'tan sonra oyun değişti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, Kasımpaşa maçından bu yana oynadığı bu oyun taraftar için hiç cazip olmayabilir. Advocaat eldeki malzemeye göre yeni bir oyun yazılımı geliştirdi ve Fenerbahçe’nin önceliği topun karşısında doğru durmak. Fenerbahçe camiasının buna alışması uzun sürmez.

Çok zor olsa gerek

Neticede Konya maçından bu yana kaybetmemeyi de, United ve Galatasaray’ı devirmeyi de bu yeni oyun yazılımına borçlular. Fakat yine de Zorya karşısında ilk yarı oynanan oyunun tarifini yapmak herkes adına çok zor olsa gerek. Yoğun psikolojik baskıya maruz kalmış bir oyuncu grubunun United ve Galatasaray gibi parlak zaferlere imza atmasının ardından bu tür mental dağınıklık yaşaması gayet normal görülebilir. Ama Fenerbahçe, Zorya ceza sahasına ilk girdiğinde tabela 25. dakikayı gösteriyordu.

Bu role mecbur bıraktı

Sezona çok iyi başlamasına rağmen mental anlamda anlaşılmaz kırılmalar yaşayan Stoch, nihayet senaryoda kendine fiyakalı bir rol buldu. Emenike ve Sow’un birlikte oynadığı ilk yarının çöpe gitmesi Stoch’u bu role mecbur bıraktı desek daha doğru olur aslında.

Her maç bir kahraman

Emenike’nin yerine girdikten sonra Stoch sola, Sow santrfora, Volkan da sağ forvete geçince Fenerbahçe fabrika ayarlarına dönebildi. Stoch’un 35 metreden attığı nefis gole şapka çıkartılır o ayrı ama asıl önemli olan Fenerbahçe’nin oyun merkezini öne taşıyarak takımının pozisyon yemesini önledi. Maç maç yeni bir yıldızla tanışıyor Fenerbahçe taraftarı. Bence Aralık ayına girerken Advocaat adına en kıymetli gelişme kesinlikle bu. United kahramanı Alper, Akhisar’da Aatif, derbide Souza, Zorya’ya karşı Stoch. Bir antrenör daha ne ister ki!

Yeniden doğuş hikayesi

Fenerbahçe kadrosu içerisinde en fazla saygıyı hak eden oyuncu kim deseler kesinlikle ilk sıraya Souza’yı yazarım. Pereira sezonunun vasatıydı, Advocaat’ın da satış listesindeydi. Topal ile Kjaer’in aynı anda olmadığı dönemde bulduğu şansı öyle kullandı ki, resmen bir yeniden doğuş hikayesi. Zorya’ya karşı Fenerbahçe’nin tempo ayar düğmesi gibiydi. Fenerbahçe için haftalardır iddiam, grubu 11 puanla bitirmesi yönündeydi. Sanırım artık gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Advocaat ve öğrencileri Feyenoord’a son maçta yenilmez en kötü 11 puana ulaşır ve United ile el ele turlar.

YORUM YAZ