MENÜ

Sorun kulübe, Valbuena değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ligdeki 20 golün 19’unu Valbuena sahadayken attı, o çıktığında sadece 1 kez topu ağlara gönderebildi. Sırf bu istatistik bile onun takım için önemini anlatmaya yeter. Ama Valbuena artık 33 yaşında ve 90 dakikaları çıkarmakta zorlanması gayet doğal. Zaten geçen yıl Lyon’da 30 maçın 15’inde ilk 11 başlayabilmişti. Ona rağmen Bruno Genesio’nun 4-2-3- 1’inde Fekir’den aldığı destekle kenar forveti olarak nefis bir sezon geçirdi. Fenerbahçe’nin sorunu Valbuena’nın çıkışları değil, 4-3-2-1’in ceza sahasında yarattığı zaaf ve yedek kulübesinin zayıflığı. Valbuena, Lyon’da da en çok oyundan çıkan isimdi ama arkasında Depay, Ghezzal, Cornet beklediği için her değişimde oyun standardı korunuyordu. Fenerbahçe’de Dirar, Valbuena, Giuliano, Ozan ve Isla’nın alternatifleri zayıf.

Kafayı takmış olamaz

Aykut Kocaman, Valbuena’ya kafayı takmış olamaz, mantıklı değil çünkü. Kafayı takmak nasıl olur biliyor musunuz? Spaletti’nin Totti’ye yaptığını yaparsa olur. Adam geldi, Sezar’dan bu yana Roma’nın yegane simgesini kadro dışı bıraktı. Taraftar yedirmedi, o da, “Siz misiniz yedirmeyen!” deyip 90 artılarda oyuna sokmaya başladı. Hele bırakmaya yakın, Roma, Juventus’a karşı 3- 1 öndeyken Spaletti 90. dakikada Salah’ın yerine Totti’yi oyuna aldığında tribünler utançtan ağladı. Rencide etti, ayıp etti ama yaptı. Kafayı takmak böyle olur. Kocaman Valbuena’yı kendi isteyip aldırdı, bir zihniyet transferi yaptı. Geçen sezon rakibe göre pozisyon alan Fenerbahçe’yi ligin topa en çok sahip olan takımına çevirdi.

Giuliano neden alındı?

Giuliano’nun rolü Fenerbahçe’nin temel sorunlarından biri. İyi oynar göründükleri Malatya maçında da
Giuliano sağda oynayıp, geçişlerde ekstra 10 numara pratiğiyle takımı öne taşımıştı. Giuliano’yu Fenerbahçe neden aldı? Eğer sağda böyle oynamaya devam edecekse Alper ya da Dirar’dan fazlasını vermesini kimse beklemesin. Hocanın belki de sahada bazı karakterlere yeni roller yazması gerekiyor. Kocaman, hep aynı senaryoyu yazıp farklı sonuç bekliyorsa büyük hata yapar. Belki de bakış açısını değiştirmesi gerekiyordur ve işe Giuliano ile başlamasında fayda olabilir. Valbuena’ya Fekir desteği sağlamak, santrforu beslemek için buna ihtiyaç var. Fenerbahçe 20 golün 10’unu asist üzerinden attı, ligde sadece Karabük (11/4) daha kötüsünü yaptı. Giuliano’yu asiste yöneltmenin yolu forvet arkasından geçiyor sanırım.

YORUM YAZ