MENÜ

Sneijder'in suçu!

Abone Ol Google News

Prandelli'nin yardımcısı Gabriele Pini, basın toplantısında Dortmund'a karşı son 2 maçtaki taktiğimizle oynayacağız dediğinde kafalar allak bullak oldu. Tüm ekibin kafası karışık ya da Türk futbol kamuoyuyla dalga geçiyorlar. Hangi 2 maç? Erciyes maçı mı? -ki öyleyse kanat oyunu oynayacaksın.
Peki kastettiği Fenerbahçe derbisi mi? Merkeze bir fazla orta saha koyarak oyunu enine genişletmek mi?
Cevap: Hiçbiri...

Yakan top

Haberin Devamı

Bir teknik adam formsuz olur, ülkeye alışamamış olabilir gibi bir çok mazeret ülkemizde kabul edilebilir gerekçelerdir. Ama rakip analizini hiç yapamamak işine saygısızlık sınıfına girer ki, buna dünyanın her futbol ülkesinde antrenör fiyaskosu denir. Hataları çok olmakla birlikte İtalyan hocanın en büyük defosu sanırım Dortmund'u analiz edememek. Oysa ki ortalama bir futbol analisti bile Dortmund'un bu sezon oynadığı resmi maçlara bakarak Prandelli'den daha iyisini ortaya koyabilirdi.

Dortmund'un en büyük silahı rakipteki toptur. Bu sezon Bayern Münih'i Süper Kupa finalinde yenerken, Arsenal'i Şampiyonlar Ligi'nde devirirken, Augsburg'u Bundesliga'da geçerken topu rakibine bıraktı ve en iyi yaptığı işi yani kontratak oyununu oynadı. Dortmund için en kolayı kaleye gitmek çünkü. Dortmund'a karşı şayet çok düşük kalibrede bir takım değilseniz topla az oynamak her daim avantajdır.
Prandelli, saatler kala Olcan, Bruma ve Veysel'i kadro dışında tutarak maçı kaybetti aslında. Çünkü Olcan da Bruma da ilk 11 başlaması muhtemel isimlerdi ve Dortmund'a karşı kanat savunmasında tahtanın en üstünde yer alması gereken oyunculardı.

Haberin Devamı

Galatasaray bir bireysel yetenek takımı maalesef. Artı Terim ve Mancini dönemlerindeki kadar agresif bir takım degil. Çünkü Melo ile Selçuk çok formsuz. Geçen mayısa kadar kararttıkları ceza yayını bu sene kapatamıyorlar.

Prandelli'nin eseri

Dortmund'un en iyi yaptığı iki şeye yani şut ve kontrataklara davetiye çıkardı tüm bu hatalar zinciri. Abumeyang'ın attığı iki gol de klasik Dortmund kontratak şablonu, Selçuk'un eskortluğundaki Reus füzesi ise öngörülen bir durumdu.

Prandelli'nin Dortmund karşısında tercih ettiği 2 stoperi ile 2 beki paniğe yatkın oyuncular. Semih lig, kupa, Avrupa demeden 3 sezondur aralıksız forma giyiyor. Baskı karşısında paniğe kapılmamayı hala öğrenemedi. Ujfalusi ona sakin kalmayı öğretiyordu ömrü vefa etmedi. Keşke Semih bir yıl daha Çek stoperle oynayabilseydi. hem kendi hem Galatasaray kazanırdı. O yüzden Chedjou'nun performansı tatmin edici boyutlara çıkamıyor.
Galatasaray'ın bu sezonki hezimetleri maalesef Prandelli'nin eseridir. Sneijder, çıkıp iki olağanüstü gol atmadığı sürece İtalyan hocanın üreteceği bir çözüm yok.

YORUM YAZ