MENÜ

Sıtmaya razı edemez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pereira, Fenerbahçe’ye ilk yarıda ölümü gösterdikten sonra ikinci yarıda sıtmaya razı etmeye çalıştı. Taktik, teknik bir çok konuda Pereira’yı eleştirebiliriz. Nitekim yazının önemli bir bölümünde Portekizli hocayla ilgili tenkit cümleleri bulacaksınız. Lakin derbinin kaybedeni Fernandao’yu yanında oturtup Persie’yi 11 başlatması forma adaleti adına doğruydu.

Bu goller U16’da yenmez

Fenerbahçe’nin bu fiyakalı kadrosunun en büyük problemi defans uyumsuzluğu. Beşiktaş derbisinde 20-25 arası yenen iki duran top golü hafızalardaki tazeliğini korurken Celtic karşısındaki 28-32 arası yenen golleri Pereira nasıl izah edecek acaba uzun basın toplantısında? Kornerde rakibi bırakıp sadece alanı savunmanın bedelini ağlardan çıkan topla ödemek kabul edilemez. Tehlike bölgesinde adama
gitmiyorsan bile topa giden adamı kesmek şart. Fenerbahçe, kornerde Celtic’i bir değil iki kez oynatıyor topla ve Persie ofsaytı bozuyor. ‘Böyle savunma olmaz’ demeyin, daha kötüsü de oldu. 5 dakika sonra Forbes’in getirdiği topta Kjaer ile Alves geri kaçıyor, rakibe gitmiyorlar. Commons’un süzülerek gelişine Topal dahil herkes seyirci. Fenerbahçe’nin yediği bu iki golü U16 takımınız yerse maçtan sonra stoperlerinizi çağırır pozisyon almayı öğretirsiniz. Ders maçı der geçersiniz. Ama biri Portekiz, diğeri Danimarka milli takımlarının banko stoperleri. Olacak iş değil.

Nani normal değil!

Nani’deki bu performans dalgalanması hiç normal değil. 4-3-3’ün solunda başlayan Portekizli, oyunu değiştirmek için hiç çaba göstermedi. Mecburi Volkan-Fernandao değişikliği kabusu önledi. Soyunma odası dönüşü 2. yarıya Ozan-Diego değişimiyle başlamak sorunlu Celtic defansının üzerinde baskıyı artırmakla kalmadı, 65’e kadar takım iştahını da maçı çevirecek seviyeye çıkardı. Fenerbahçe, Bursa maçından maçından bu yana sallanıyor. Molde’ye, Beşiktaş’a yenildiler, Celtic’i yenemediler. Hücumdan savunmaya geçişleri tatmin edici yapan takımın bireysel defans hatalarıyla puanları savurması planları bozar. Fenerbahçe taraftarı böylesi kötü maç başlangıçlarını gördükten sonra sıtmaya razı olmaz.

YORUM YAZ