MENÜ

Şenol Güneş'in standartlarına aykırı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En yakın rakibi gündüz kuşağında 2 puan yitirmiş, diğerleri dünden havlu atmışken Şenol Güneş’in yoğun efor harcayan Olympiakos kadrosunu Mitroviç dışında sahaya sürmesi Antalya’daki beraberliğin birinci sebebi. İkincisi mi? Ona artık Beşiktaşlılar alıştı, tabii ki Vincent Aboubakar. Beşiktaş, yarıştaki rakiplerinden daha derin bir kadroya sahip. Antalya deplasmanında en azından forvet hattında rotasyon kaçınılmazken, Güneş’in Aboubakar ile oynama ısrarı anlaşılır bir durum değil. Eminim kendisi de çok pişman olmuştur ama her şeyi bir tarafa bırakalım Güneş’in adalet standartlarına uygun bir tercih değil bu. Perşembe gecesi Olympiakos’a karşı 39’da atılıp az kalsın koca bir sezonu heba etme riskiyle karşılaşmışken Aboubakar’ı tekrar 11’de başlatmak hocanın kariyeri boyunca verdiği en yanlış kararlardan biri olmuştur. Üstelik Türk Milli Takımı’nın birinci santrforu kenarda beklerken bunu yapmak Şenol Güneş standartlarına bir değil iki kez aykırı. Aboubakar’ın gördüğü ilk sarı kart top iştahıyla ilgili olabilir ama kaleci degaj yapacakken engelleyip atılmak ne akılla ne mantıkla izah edilecek gibi değil. Sanırım artık zorlamamak gerek.

Aboubakar yaksın, Fabri söndürür

Fabri için İspanya Milli Takımı’na seçilme umudu belirmişti. Fakat kendisi de kalecilikten gelme olan Julen Lopetegui De Gea, Reina ve Rico’ya tercih etti. Ama Fabri böyle oynamaya devam eder Haziran kadrosunda kendine yer bulma ihtimali hiç de az değil. Dün gece Antalya’ya karşı takımı 10 kişi kaldıktan sonra baskıyı neredeyse tek başına kıran isimdi. Atiba ile birlikte gecenin adamı oldu. Artık Atiba’nın performansı kanıksandı eğer kötü oynarsa haber değeri taşır hale geldi. Sanırım Fabri de o yolda ilerliyor.

Eto’o ve duran topları

Rıza Çalımbay bu ligin dinamiklerine en uygun antrenörlerden birisi. Gittiği her takımda fark yaratıyor. Bu bir tesadüf değil tamamen çalışmanın ürünü. Antalya’ya geldiği günden beri seviye atlattı. Beşiktaş gibi hareketli hücum eden ve sürekli yer değiştiren bir takıma karşı ceza yayı önünde ördüğü duvarla maçı kilitledi. Aboubakar atıldıktan sonra baskıyı artıracak hamleleri de yaptı fakat karşılarına Beşiktaş’ın Muslera’sı çıktı. Çalımbay’ın sahada her yaptığı hamle çok anlamlıydı fakat benim merak ettiğim konu duran toplarda ortayı neden Eto’o yaptı. Santrforun ortayı yapması gol seçeneğini bir azaltmaktır ve bunda ısrar etmenin manası olmasa gerek.

YORUM YAZ