MENÜ

Savunma darmadağın!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe kendi içinde birbirini tetikleyen sorun yumağıyla karşı karşıya. Geçen sezonu aratmıyorlar ve 28. hafta itirabıyla ligin ilk 8’i içerisinde en fazla gol yiyen takım (37) Fenerbahçe. Son iki yıldır Fenerbahçe’nin tüm savunma ayarları bozuldu. Belki tarihin en eleştirilen ikilileri arasındalardı ama Mehmet Topal ve Josef gittiği günden beri takım savunması çökmeye başladı. Hasan Ali’nin alternatifinin alınmaması, stoperlerin yanlış seçilmesi, sağ bekin Isla’ya bırakılması, Dirar’dan sağ bek, Deniz’den sol bek, Jailson’dan stoper devşirme çabaları Fenerbahçe savunmasını iyice çökertti. O yüzden planlamada öncelik savunma olmalı.

Haberin Devamı

Mert iyi ama sorun derinde

Mert Hakan Ya ndaş bu sezonun en iyi çıkış yapan yerli oyuncusu. Haliyle taliplisi çok. Herkes Galatasaray’a gitmesini bekliyor ama Fenerbahçe de devrede. Ya ni menacerlerin en sevdiği senaryo işliyor. Geçen sezon Vedat Muriç’te olduğu gibi Mert Hakan da Galatasaray yerine Fenerbahçe’ye gelebilir. Ya da bu girişim sayesinde kontratını yükseltir. Eğer Fenerbahçe’ye gelirse Sarı- Lacivertli takım hem kenarda hem forvet arkasında tempolu, iyi bir şutör daha kazanmış olur. Ay rıca duran toplar için elinde fazladan bir alternatif daha bulunur. Ancak Fenerbahçe’nin önce iyi bir hocaya, peşinden çok iyi bir savunma hattına ihtiyacı olduğu unutulmamalı.

Haberin Devamı

Gençler niye var?

Fenerbahçe neredeyse 20 yıldır alt yapıdan kendi A takımına dominant bir oyuncu çıkaramadığı için eleştirilir. Geçen hafta Trabzonspor ile oynanan kupa maçının 88. dakikasında skor 2-1 iken 2003’lü orta saha oyuncusu Ömer Faruk Beyaz’ı oyuna alıp, yenilginin ardından röportaja göndererek oyuncu kazanılmaz. Üstelik Ömer Faruk’u böylesi bir yenilgiden sonra paratoner yapmaya gelince sorun olmuyor da neden Kasımpaşa maçında skor kötü diye oyuna almak dert olsun? Genç oyuncu böyle kazanılmaz, bunu en iyi Emre Belözoğlu biliyor olmalı. Kendi de bu yollardan geçti.

Fikstür çöpe gitti

Salgın dönüşü en iyi fikstüre sahip takımların başında Fenerbahçe geliyordu. Kalan 8 lig, 1 Tü rkiye Kupası yarı finalinde şehir dışı deplasmanı olarak sadece Gençlerbirliği vardı. Sarı- Lacivertli takım böylesi kritik bir salgın sürecinde tüm maçlarını İstanbul’d a oynama avantajına sahipti. Ama önce kupada Trabzon’a ardından ligde Kasımpaşa’ya yenilerek bu avantajı yitirdi. Bu başarısızlığı hazırlayan birinci faktör, yönetimin hoca meselesini ciddiye almaması, Emre ve Volkan ile sezonu bitirmeye ikna olmasıydı. Ali Koç yönetimi göreve geldiği günden bu yana hoca konusunda hep yanlış tercihler yaptı. Cocu’nun gelmesi de Ya nal’ın gitme zamanlaması da yanlıştı. Madem sezonu hocasız bitireceklerdi o halde Ersun Ya nal’ı göndermenin mantığı neydi?

YORUM YAZ