MENÜ

Portekiz çetesine denk geldi!

Abone Ol Google News

Beşiktaş için, ‘Abdullah Avcı takımı oldu’ demek için henüz erken. Bu uğurda Quaresma’yı, Medel’i gönderdiler. Merkeze yeni bir Atiba bulunur, Burak Yılmaz sağlıklı dönerse Beşiktaş Abdullah Avcı’nın istediği hızlı pas takımı olmaya yaklaşabilir. Beşiktaş dişine göre bir kura çekti denebilir. Wolverhampton diş kıracak kadar sert bir rakip olsa da Braga’ya Portekiz’de yenilmemek grubun sıralamasını belirler.

Haberin Devamı

Çete iş başında

Beşiktaş’ın Kasımpaşa’ya gönderdiği Quaresma’nın başını çektiği, Schuster döneminde hayatımıza giren ‘Portekiz çetesi’nin yeni versiyonu şu an İngiltere’de Wolverhampton ile yaşama tutunuyor. 2012’de Premier Lige veda ettikten sonra 6 sezon Championship’te gezinen Wolverhampton’u 2016’da Çinliler aldıktan sonra ünlü menajer Jorge Mendes’in ekseninde dönmeye başladılar. Ronaldo ve Mourinho’nun da menaceri olan Mendes, yakın arkadaşı Nuno Espirito’yu Porto’dan alıp Wolverhampton’ın başına geçirdikten sonra her şey değişti. Önce EPL’e çıktılar, yetmezmiş gibi ilk sezonu 7. sırada bitirdiler. Bugün Wolverhampton, Patricio’dan Moutinho’ya 9 Portekizli, Raul Jimenez gibi yarı Portekizli bir Meksikalı ile Premier Lig’de Portekiz’i temsil ediyor gibi. Lige 3 beraberlikle başlasalar da hayli iddialı bir kadroları var. 3-4-1-2’de Diogo Jota, Jimenez ve arkalarında Neves ile etkileyici bir hücum hattına sahipler. Hamle oyuncusu Adama Traore şu anda dünyanın en hızlı futbolcusu olabilir. Beşiktaş’ı grupta en zorlayacak rakip olduklarına şüphe yok.

Haberin Devamı

İç sahada aslanlar!

Gruptaki orijinal Portekizli Braga sahasında yüksek seviyelere çıkmasıyla bilinen bir takım. Portekiz futbolunda her daim Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’un ardında kalan Braga’yı bu sezon bir Sportingli Sa Pinto çalıştırıyor. Avrupa Ligi’nde Brondby ve Spartak Moskova’yı silip süpürseler de lige çalkantılı başladılar, 3 maçta 1 kez kazanabildiler. Geçen sezonu Lille’de geçiren santrfor Rui Fonte’yi aldılar, Olympiakos’a kiraladıkları Mısırlı Ahmed Hassan geri döndü. İç sahada alacakları puanlara güveniyorlar, Beşiktaş’ın Portekiz’de yenilmemesi grubun dengesini lehimize bozar.

Aman dikkat!

Yunanistan şampiyonu PAOK’u eleyerek gruplara kalmaları Slovan Bratislava’yı çekinilen bir takım haline getirmeye yeter sanırım. Geçen sezonun Slovakya şampiyonuna karşı Beşiktaş’ın iki maçta da favori olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ama bu tip rakipler sahalarında büyük direnç koyup iklimin desteğine güvenirler. Abdullah Avcı iki maçın karşısına 6 puan yazıyordur, aksi kaza kurşunu olur.

YORUM YAZ