MENÜ

Planlama hatası

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi grup kuraları çekildiğinde Beşiktaş’ın ortanın üstünde rakiplerle karşılaşacağı bilinen bir durumdu. Fakat Bratislava ortanın üstü bir takım değil ve 90. dakikadan sonra 2 gol birden yemek ne kadar iyi pas takımı olmaya çalışırsa çalışsın büyük takım genetiği taşıyan bir kulüpte sorgulanır.

Haberin Devamı

Beşiktaş yeni bir hocayla çalışıyor, oyun tarzı değişiyor, kabul. Ama kabul edilemeyecek bir şey var; eksik planlama.

Santrfor sorunu

Beşiktaş’ta planlamadan başlayan bir hatalar silsilesi söz konusu. Burak Yılmaz’in sakatlığının ciddiyeti bu kadar açıkken kadroya dominant bir santrfor katmamanın nelere mal olacağı sanırım Bratislava maçında çok net anlaşılmıştır.

Umut Nayir’ın Beşiktaş seviyesi bir futbolcu olabilmesi için çok büyük bir gelişime ihtiyacı var. Bu gelişimi geçen sezon Bursaspor’da gösteremediği bilinen durumken Abdullah Avcı’nın onda yeni bir Burak araması şaşırtıcı.

Kaleci konusu da kritik

Beşiktaş’ın tek derdi atanı değil elbette, tutanı da baş ağrıtıyor. Karius, Liverpool-Real Madrid finalinden bu yana kendini düzeltebilmiş değil. Bu sorunun büyüklüğü bilinirken ismi defalarca haberlere konu olduğu için söylüyorum Volkan Babacan tarzı bir kalecinin rotasyona dahil edilmemesi büyük eksiklik. Ya da en azından Muhammed Şengezer’i Beşiktaş alabilmeliydi.

Haberin Devamı

Karius’un Bratislava maçında yaptığı hatanın izahını yapacak tek bir kaleci ya da antrenör bulmak güç. Karius ile bu sezonun hedefleri de büyük tehlike altında.

Yine iş Necip’e kaldı

Vida’nın cezalı oluşu, Ruiz’in de Bratislava’da sakatlanmasının ardından Başakşehir karşısında oynayacak stoperin kalmaması da bir başka planlama hatası elbette. Henüz Eylül ayında Beşiktaş’ın stoper rotasyonunda oyuncu kalmaması ayrı bir tartışma konusu. Stoperlerden birisi Necip olacak orası kesin de takımda yanına koyacak partnerin olmaması düşündürücü, zira Roco da sakat.

Yaygın bir Beşiktaş deyişi vardır; Necip kimin yerine oynarsa oraya transfer yapmak şarttır. Yetenekleri limitli olsa da Necip, Beşiktaş’ın son yıllardaki en verimli en işe yarayan futbolcularından birisi.

YORUM YAZ