MENÜ

Pereira'nın hayalindeki takım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, sezon başından beri ilk kez Pereira’nın hayalinde canlandırdığı takım gibi oynadı. Diego forvetin bir parçası gibi başladı, Nani çizgi hapsinden kurtulup kaleye yaklaştı, daha da önemlisi Robin van Persie hücumdan savunmaya geçiş oyununda rakibe mutlaka temas etti. Daha önce Pereira’nın sevindiği çok ana şahit olduk ama sanırım henüz 30. dakika dolmadan RvP’nin hücum dönüşünde kayarak müdahalesi kadar mutlu olduğunu hiç görmedim. İkisinden birinin inadının kırılması şarttı Fenerbahçe’nin bu seviyeye gelebilmesi için. Persie’yi ikna etmiş hoca, bu pozisyonda onu gördük.

Nani çizgiden kurtulunca...

Molde maçında takımın geneli iyi görüntü vermesine rağmen çizgiye yapışan Nani diğer 10 oyuncudan farklı ve kötü görünmüştü. Trabzon karşısında takımını ideale yaklaştıran oyunculardandı. Nani kaleye yöneldiğinde neler yapabileceğini attığı golde gösterdi aslında. Gol pozisyonunun her bir sahnesinde bariz yetenek vardı. Diego’nun pası, Alper’in asisti, Nani’nin vuruşu.

Fark var!

Trabzonspor’un yedek kulübesi sahadaki 11’den daha heyecan verici. Marin, Cardozo ve Yusuf’un vaadettikleri sahadaki tüm Trabzonsporlu futbolcuların edeceğinden fazla. Oyuncular resmen birbirlerinin gölgelerine ateş ediyor. Yere düşen Nani’yi kaldırmak için 2 Fenerbahçeli koşarken; N’Doye, Özer’i çiğniyor dönüp bir özür bile dilemiyor. Ekici, Erkan’a bırakın pası selam bile vermiyor. Trabzon acilen takım içi barışı tesis etmeli, yoksa durum daha da vahim hale gelecek. Maçın ilginç pozisyonlarından biri 14’te Aykut Demir’in gördüğü sarı karttı. Topal, kafasıyla topu bilerek ve görerek ofsayttaki Persie’ye atıyor. Etrafından herhangi bir Fenerbahçeli futbolcu olmadığı için bekle-gör kuralına gerek yok. Kalkmayan bayrak yüzünden, Aykut eline top çarptığı için sarı görüyor. Yardımcı Erdem Bayık istese bu kartı önleyebilirdi.

YORUM YAZ