MENÜ

Pereira, Ali Yıldırım formülüyle kalır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk kaçtı, kupa Galatasaray’a gitti, Pereira 150 milyon Euro’luk kadroyla tüm sezonu Fenerbahçeliler’e zehir etti.

Aziz Yıldırım şayet Vitor Pereira ile yola devam kararı alırsa, çok net söyleyeyim kendisiyle çelişir. Son 13 yılda Aykut Kocaman dışında -ki o da 3 Temmuz sürecinde takımın sembolü olduğu için kalmıştı- Fenerbahçe’yi şampiyon yapamayan bir hocayla yola devam etmedi Aziz Yıldırım. Ama bu kez başkanın eli mecbur. Hadi diyelim ki hocayı gönderdi, Yıldırım’ın çalışacağı yerli teknik adam bulamazsınız ülkede. Aykut Kocaman’la olmayacağını ifade etti, Ersun Yanal imkansızdı, Denizli mümkün değil. Ligin antrenör portföyüne baktığınızda ise Aykut Kocaman ve Ümit Özat dışında Fenerbahçe’nin evladı diyeceğiniz antrenör yok. Yerli kapıları kapalı, mecburen yabancı getireceksin. Onun gelişi, ülkeyi tanıması, kulübü çözmesi, lige alışması derken ikinci bir Vitor Pereira vakasını kaldıramaz Fenerbahçe.

Pereira kendi gitmez. Ancak yönetim gönderir. Aziz Başkan ezberlerini bozup hocayı tutarsa mutlaka kontrolü eline alır. Bunun için de futbol şubesinin anahtarını Ali Yıldırım’a verir. Yani Pereira’ya denetimli serbestlik formülü teklif edilir, kabul ederse kalır.

Topal-Salih’le denklem değişebilir

Roma’da iki yıllık eğitimini tamamlayan Salih Uçan’ın dönüşü Fenerbahçe’nin oyun denklemini değiştirebilir. Şenol Güneş’in Atiba-Oğuzhan’la açtığı kapıdan, Mehmet Topal-Salih Uçan tandemiyle girilirse Fenerbahçe için bambaşka bir oluşumdan söz edilebilir. Geçen sezon Diego’nun yetersizliğinde Pereira’nın bulamadığı anahtar, kulübün içinden çıkar.

5-6 transfer şart ama...

Fenerbahçe için bu yaz çok sıcak geçecek. Pereira; Emenike ve Stoch’u istemiyor. Çok yüksek ihtimalle Diego ve Nani de gidecek. 8 milyon Euro’ya gelen Souza’yı dünya üzerinde bu paralara alacak kulüp olmadığı için Brezilyalı önümüzdeki yıl da kalacak. Kanımca, asıl sorun defans hattında yaşanacak. Basit bir hesapla, Gökhan Gönül giderse Şener’in arkasına bir sağ bek, Caner gitti Hasan Ali’nin önüne bir sol bek. Alves teklif edilen 1.2 milyon Euro’ya burun kıvırıyor. Kadlec gitti, Kjaer’in yanına iyi bir stoper şart. Nani gidiyor, kanat forveti alınmalı. Fernandao-RvP böylesine sorunluyken yedeği bulunmalı. Gördünüz mü? Çok basit bir hesapla henüz kaleye gelemeden 5-6 transfer şart. UEFA’nın mali disiplini söz konusuyken bu saydığımız futbolcular ellerinde bonservisleriyle Fenerbahçe’yi bekliyor olamazlar herhalde. O yüzden Pereira’yı Emenike, Stoch, Ba ve Fabiano ile huzurlu(!) bir sezon daha bekliyor.

Emre Mor’u alan kazanır

Önceki gün Karadağ’a karşı ilk kez A milli olan Emre Mor 18 yaş 10 aylık. Karadağ’a karşı oynadığı tek devrede de 3 ay önce Slovakya ile oynadığımız U21 maçında olduğu gibi sahadaki 21 meslektaşından farklıydı. Kanat forveti ve santrfor arayışında olan takımlar için biçilmiş kaftan.
Nani’nin gidişinin ardından Fenerbahçe mutlaka bir kanat forveti almak zorunda. Bunu Töre sonrası için Beşiktaş da planlıyor. Tabii ki Robben’i almak daha çok ses getirir. Ama bir ürünü alıyorsanız satışını planlamak zorundasınız. Emre Mor Fenerbahçe için de Beşiktaş için de en mantıklı seçenek. Ne diyelim alan kazanır.




YORUM YAZ