MENÜ

Paniğe gerek yok, tur avucumuzda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş için 1-1 ile 2-1’in çok farklı olmadığını söyleyerek konuya girmekte fayda var. Temsilcimize 1-0’ın yettiğini unutmamak gerek. Yani paniğe gerek yok, bu felaket olur. 60. dakika golsüz geçilse bile telaş yapmamalı. Bu turun favorisi ilk eşleştikleri gün Lyon gibi görünse de bugün tura yakın olan taraf Beşiktaş.

Arena, Lyon’u sindirir

Beşiktaş, sahasında Şampiyonlar Ligi’nde de Avrupa Ligi’nde de maç kaybetmediyse bunda taraftarın rolü büyük. Lyon, deplasmanda sinen bir takım. İlk dakikadan itibaren Beşiktaş’ın baskı kurup Cenk’in etkili olacağı pozisyon oyununa geçmesi tahmin edilenden daha kolay olabilir.

Beşiktaş daha tecrübeli bir takım. Q7 oynuyor ve ilk maçtaki kadar saha içi döngüsüne mecbur kalmayacaklar. Herkes pozisyonunda oynayacak. Lyon yorgun geldi. Referandum dolayısıyla Beşiktaş hafta sonunu dinlenerek geçirdi. Lyon, Bastia deplasmanında tek devre oynadı ama dayak yiyerek döndü. Mental olarak iyi durumda değiller.

Mitrovic değil Tosic bozar!

Mitrovic, duran topta avantaj sağlar. Lyon topa sahip olamayacağını iyi biliyor ve duran toplar birinci plan olacak. Mitrovic ilk maçta stoper oynarken hata yapsa da ön libero oynarken duran toplarda doğru pozisyon aldı. Mitrovic’in stoper oynaması değil şayet Adriano’da son dakika sürprizi yaşanırsa Tosic’in sol beke geçmesi düzeni bozar.

Babel’in şutları...

Talisca, Babel, Q7 fark yaratmalı. İlk maçta Beşiktaş’ın 2. yarıda yediği baskının sorumlusu önde kolay top kaybeden Talisca idi. Beşiktaş’ın baskı sürekliliği için Talisca ve Q7’nin top kaybetmemesi ilk şart. Hucumda kaldıkları sureyi ne kadar artırırlarsa geri koşamayacakları için maçın son 20 dakikasına diri girerler. Babel’in akan oyun şutları için buna mecburlar.

YORUM YAZ