MENÜ

Oyun Palut'un, tabela Terim'in

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın ilk yarıda Halil’i Mohamed’le kullandığı düzen, merkezde Berkan’ın eksikliğini hissettirmedi. Mohamed, Rize deplasmanından yükselerek gittiği Mısır Milli Takımı’yla iyi bir Libya maçı oynayıp döndüğünden hayli moralli ve formdaydı. Golü çok erken atarak Galatasaray’a rahat nefes aldırdı. Fakat Terim’in golden sonraki planı işlemedi. Taylan orta sahada doğru pas tercihleriyle Morutan ve Cicaldau’yu oyunun içinde tutarken erken bir sarı kart ile riskini yükseltince devrede oyundan çıkarıldı. Fakat yerine giren Assuncao o kadar acemi göründü ki, top kayıpları, yanlış pas tercihleri ve gereksiz taça vurulan toplarla Galatasaray’ın ekstra baskı altında kalmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Santrfor acemiliği

İlhan Palut, ilk kez forma verdiği Oğulcan’dan merkezde beklediğinden bile daha iyi performans almasına rağmen Rahmanoviç’in santrfor acemilikleriyle pozisyonları harcadı. İkinci yarı oyunun tüm momentumu Konyaspor’dayken Fatih Terim 60. dakikada 4 oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Fakat oyunda değişen bir durum olmadı. İlhan hoca özellikle Serdar’ın bire birlerinden memnun olduğundan 74’e kadar bekledi, Michalak’ı oyuna aldıkdan sonra da Serdar Gürler’i sol kanada çekerek etkinliğini sürdürdü. Bir ara topa yüzde 70’lerin üzerinde sahip olan Konyaspor, Rahmanoviç’in bitiremediği pozisyonlardan dolayı etkinliğini tabelaya yansıtamadı.

Haberin Devamı

İyi etüt edilmeli

Galatasaray erken bulduğu golle maçı kazanmayı başarsa da Fatih Terim’in Konyaspor maçını iyi etüt etmesi gerekiyor. Bu kadar baskı yiyip, ceza sahasında oynanan bir maçta gol yemediyse rakibin santrforunun şanssızlığına dua etmeli. Ya da kendi şansına. Sanırım Berkan’ın ve iyi bir 6 numaranın eksikliğinin nelere mal olduğu görülmüştür

YORUM YAZ