MENÜ

Kadıköy oyunu Konya'da işe yaramaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünyanın en lezzetli yemekleri kıtlık zamanlarında ortaya çıkmıştır. Mecburiyet insanı her daim yeniliklere iter. Fenerbahçe’nin iki hafta önce Kasımpaşa maçındaki santrforsuz oyunu böyle bir mecburiyetin sonucuydu. Ama Konyaspor’a karşı iki santrfor kadrodayken 4-6-0’ı oynamak kötü bir tercih. Koca bir ilk yarıyı çöpe atmak zorunda kaldı Aykut Kocaman.

Santrforsuz oynamak risktir

Kasımpaşa maçında bir mecburiyetle başlayıp harika bir baskı oyununa dönüşen santrforsuz model, her rakip ve sahada karşılık bulmaz maalesef. Bence bu tam bir iç saha oyunu. 4-6-0’da Alper ile Valbuena farkı maçın başında hissedildi. Valbuena’nın yapmadığı baskı Guiliano’ya gereksiz efor yükledi. Ama daha önemlisi Konya stoperi Ali Turan sezonun en rahat maçını oynadı. Kimseyi sokmadı ceza sahasının içine. Zaten girmek isteyen de yoktu. Santrforsuz oyunun temeli 3. bölgedeki pas yoğunluğuna ve baskıya dayanır. Kaybettiğin top için geri kazanım fırsatları sunar, ceza sahasına fazla oyuncu sokabilirsin. Ama ilk yarı bunların hiç biri yaşanmadı, iki takım adına da... Fenerbahçe’nin topu çizgiyi indirip tek Fenerbahçe’liye yaptıkları ortalar ise duvara yapılan şuttan farksızdı.

Stoperlerin en rahat maçı

Konyaspor Deni Miloseviç ve Ömer Ali’yle Fenerbahçe’ye benzer santrforsuz bir oyunla başlayınca, Josef ve Neto baskı yemeden kaleci Volkan’dan top aldı. Josef ve Neto yere düşmeden ilk yarıyı bitirdiler. Bu durum elbette iki takım stoperleri için de geçerli. Fakat sorun sonrasında baş gösterdi. Orta sahada Ali Çamdalı’dan başlayarak oyunu daraltan ve pas açısı bırakmayan Konyaspor’a karşı bir türlü istenen düzene geçilemedi.

2. yarıda yapılan Oğuz Kaan-Soldado değişimi sahadaki 4 oyuncunun yerini haliyle de oyunun karakterini değiştirdi. Isla’nın hatasıyla yenen gole rağmen Aykut hocanın ikinci yarıda ortaya konan oyunun üzerine gitmesi gerek.

YORUM YAZ