MENÜ

İsla tam isabet, golcü şart

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şener, Hasan Ali ve İsmail, yeni Fenerbahçe’nin oyununda sorun yaşıyor. Dirar’ı sağ beke çekmek, Lens gelmeyecekse ön tarafı boşaltır. O yüzden Mauricio İsla transferi Fenerbahçe için zorunluydu. İsla’nın kulüp performansları çeşitlilik gösterse de Şili Milli Takımı’ndaki grafiği hep yukarı yönlü. Şili’de dakika kaçırmadan sağ bek oynayan İsla, 2015 ve 2016’da Copa Amerika’yı kazandı, 2017 Konfederasyon Kupası’nda finali gördü. Finalde Almanya’ya karşı stoper oynaması da cabası. Juventus sonrası QPR’da sağ bek, Marsilya’da ön libero olarak geçirdiği sezonlar düşünülürse Fenerbahçe çok yönlü, esnek ve faydalı bir oyuncu alıyor. İsla, Dirar’ı önde tutmak için iyi bir seçenek fakat Fenerbahçe’nin hücumda kaldığı süreyi ve pas sayısını artıracak net bir santrfora ihtiyacı var.

Pas sayısı artmalı

Aykut Kocaman’ın zorlu rakip seçimleri tamamen gelişim odaklı. Hoca, oyuncularını daha pasör hale getirmenin derdinde. Bunun için her 60 saniyeye düşen pas girişim sayısının 10’lara ulaşması şart. Bu da topa daha çok sahip olan esnek bir oyuncu grubuyla mümkün.

Santrforla düzen değişir

Valbuena, Ekici, Dirar ve İsla bu oyun için ideal. Ama yetmez. Çünkü bu oyuna güçlü bir santrfor gerekecek. Van Persie sağlıklıyken rakibi yok. Fakat üzerine sezon planı yapılacak durumda değil. Bony ya da Batshuayi tarzı 3. bölgede daha uzun süre top tutacak, pas istasyonu olacak iyi bir skorere ihtiyaç olduğu aşikar.

İdeal 3’lü aranıyor

Orta sahanın en yeteneklisi Alper değil elbette ama Salih ve Ozan’la kıyaslandığında en çok gelişim göstereni o. Aykut hoca onu forvet arkası ya da orta üçlünün içinde değerlendirmek istiyor ama Lens transferi gerçekleşmezse kenar forvet için de iyi bir alternatif olacak. Advocaat dönemi top kazanma becerisini geliştirdiğine şüphe yok ama vazgeçilmez olmak için pas kalitesini yükseltmeli. Savunmadan hücuma geçişte doğru taşıyıcı hala aranıyor. Bilbao ve Monaco maçlarında görüldü ki Souza ve Ozan geçiş için doğru isimler olmaya uzaklar. Daha hızlı ve daha pasör takım için ideal orta 3’lü Topal, Ekici ve Alper olabilir.

YORUM YAZ