MENÜ

Hocaların kapışması

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Finaller, antrenörler için özel anlardır. O yüzden ben maça önce Aykut Kocaman- Okan Buruk, sonra Fenerbahçe-Akhisar gözüyle bakıyorum. Hayli parlak futbolculuk kariyerlerine sahip iki zeki adamın mücadelesi de denebilir aslında. Aykut Kocaman’ın kariyerindeki son 6 sezonda 3 Türkiye Kupası, 1 lig şampiyonluğu var. Okan Buruk’un henüz antrenörlük kariyerinde kupası yok ama bu sezon Fenerbahçe’ye karşı oynadığı iki maçı da kazanması önemli bir gösterge.

Galatasaray maçı örnek

İlginçtir, Akhisar bu sezon ligde sadece Fenerbahçe ve Karabük’ten 6 puan alabilmiş. Galatasaray ile son oynadıkları maçın ikinci yarısındaki topa sahip olma yüzdesi sanırım Aykut hocanın kafasındaki senaryoyu netleştirmiştir. Çünkü Fenerbahçe bireysel hataları minimuma indirmenin özgüveniyle topu verdiği her rakibe önemli bedeller ödetir hale geldi. Fenerbahçe sezonun bitimine doğru oyununu güçlendirdi, fizik olarak da açık ara ligin en iyisi olma özelliğini pekiştirdi. Rakiplerini önce fizikle durduruyor, ardından ikinci yarılarda yetenekle deviriyorlar. Sanırım Diyarbakır’daki senaryo da bundan farklı olmayacak.

Hibrit oyun modeli

Dirar iyileşti, Alper’le yaşanan kafa karışıklığının son bulacağı, Valbuena’nın da ‘öldürücü hamle silahı’ olma rolünün devam edeceği kanaatindeyim. Fenerbahçe, Kadıköy’de dönemsel sıkıntılar yaşasa da güçlü diye tarif edebileceğimiz bir deplasman oyununa sahip. O yüzden Kocaman’ın oyuncularının zihnine Diyarbakır’ı nasıl kodlayacağı önemli. Ne Kadıköy, ne deplasman, tam bir hibrit (melez) oyun modeli!

Kısa mesaj

Akhisar bu sezon ligde Başakşehir ve Galatasaray’a 6 puan, Beşiktaş’a ise 4 puan kaptırdı. Fakat Fenerbahçe’den 6 puanı da aldı. Bu final bir anlamda ligin de rövanşı olacak.

Ön plana kim çıkar?

İlk 11’de görev yapmayabilir ama Fenerbahçe, Valbuena’ya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyabilir. Onun ön görülemez hücum aksiyonları ve duran top kullanma becerisi maçı çözmek için hayati önem kazanabilir. Akhisar’da ise Seleznyov’un yokluğunda Muğdat’ın hücumdaki hızı belirleyici olabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda daha önce 16 kez finale çıksa da bunların 6’sında kupayı müzesine götürebildi. Akhisarspor ise tarihinde ilk kez kupada final heyecanı yaşayacak.

YORUM YAZ