MENÜ

Herkes Atiba gibi olursa!

Abone Ol Google News

Galatasaray derbisi, Beşiktaş için sezonu yeniden başlatma, heyecanı yükseltme ve yarışa ortak olma fırsatı elbette. Fakat son Ankaragücü maçından çok daha fazlasına ihtiyaçları var.

Haberin Devamı

Motivasyon sorunu olmaz

Beşiktaş’ı bu şartlarda Galatasaray deplasmanına en rahat götürecek teknik adam şüphesiz Sergen Yalçın. Eminim ki, hafta başından itibaren tesislerde futbolculara en çok izletilenler rakip analizleri kadar ‘Sergen attı şampiyonluk geldi’ videolarıdır. Beşiktaş’ın Seyrantepe’de bir motivasyon problemi yaşayacağını düşünmem ama kadro vasatlığından kaynaklı ‘güç’ sorununu beklerim.

İnsan üstü çaba gerekli

Beşiktaş kadrosunda Sergen Yalçın’ın futbolculuğuna yakın yetenekte futbolcu yok. Galatasaray’la kıyaslandığında sahanın 4’te 3’ünde daha vasat bir kadro var Sergen hocanın elinde. O yüzden Beşiktaş takımı yetenekle değil ancak insan üstü çabalarla kazanabilir. Atiba’nın Ankaragücü maçında gösterdiği türden. Pas yüzdeleri yüksek olacak, şut sayısı çift hanelere çıkacak, geriye doğru şiddetli koşu mesafeleri rakipten fazla gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Burak’ın yükü ağır

Galatasaray karşısında Sergen Yalçın’ın bir kaç hafta önceki Gaziantep FK maçının ilk yarısındaki taktiğe yakın oynaması beklenebilir. Burak’ın savunma arkası koşuları ofsayta takılmadığı sürece Galatasaray savunmasını en zorlayacak plan olur. Elneny, Ruiz ve Caner’den o toplar giderse Burak’ın Marcao üzerinden kaleye gitmesi işe yarayabilir. Bu düzende Burak’ın yükü biraz ağır olur ve çok yüksek efor gerektirir. Bu derbide fazlaca dayanıklılık ve hız performansları izleyebiliriz o yüzden Burak’ın arkasında Ljajic değil yine Boateng ile başlamak daha mantıklı olabilir.

İş Karius’a kalırsa

Muslera’ya karşı Karius performansı kıyası güç bir konu. Beşiktaş’ın işi Karius’a bırakmaması gerekiyor. Beşiktaş kalesinde son yollarda bu kadar az güven veren kaleci hatırlamıyorum doğrusu. Her hafta yeni bir hatayla vitrine çıkıyor. Galatasaray derbisinde de Beşiktaş’ın en zayıf karnı kalesi. Atiba ve arkadaşlarının Galatasaray’ı önde karşılayıp işi Karius’un güvensiz eldivenlerine bırakmamaları gerekecek.

YORUM YAZ