MENÜ

Hakem katliamı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe açısından Braga deplasmanındaki en büyük handikap maçın psikolojisini elinde tutamamasıydı. 1-0’ın avantajını daha 8. dakikada Mehmet Topal’ın orta sahada faul almak için hakemi aldatmaya yönelik düşüşünden gördüğü sarı kartla yitirdiler. Sonrasında ise katilin bebek yüzlü adam çıktığı senaryo oynandı. Hırvat hakem Ivan Babek, Vukcevic’in ayağından çıkan topta Ahmet Hassan’ın bariz ofsaytta kalışını süzemeyip golü verdi ve 11. dakikada filmin başrolünü eline geçiren kötü adam oldu. Peşinden Van Persie ile Souza’nın sarısı ve Vitor Pereira’nın atılması.

Böylesi düşman başına

Bugüne kadar çok hakem hatasına şahit oldum ama Ivan Babek gibi katliam yapanını az gördüm dersem abartmış olmam sanırım. Ofsayttan verdiği golle yaraladığı Fenerbahçe’yi penaltı pozisyonunda resmen katletti Hırvat hakem. Birincisi pozisyonun başlangıcı ofsayt, ikincisi Mehmet Topal iki elini de göğsünde birleştirerek saklıyor ve top eline çarpıyor. Bu pozisyonda penaltı ve ikinci sarıya hükmetmek için ya kör olmak ya da kuralları bilmemek gerek. Bu hakemi gördükten sonra Türk hakemleri öpüp başımıza koyalım bence.

Nani ne zaman oynayacak?

Pereira’nın Portekiz’in yetiştirdiği en yetenekli kanat forvetlerinden birini Braga’ya karşı ilk 11’de sahaya sürmesi son derece makul bir karar. Fakat Nani’nin kendi ülkesinde bu kadar kötü oynaması pek anlaşılır şey değil. Mehmet Topal’a çalınan penaltıdan bir kaç dakika önce Fenerbahçe kontratağa çıkarken top doğru ayakla buluştu aslında. Nani 4’e 3 giderken en kötü tercihi yaptı ve saçma sapan bir şutla topu auta atarak turun dibine dinamiti koydu. Fenerbahçe Nani’yi eylül, ekim için değil nisanda yarı finali hatta mayısta finali görmek için almıştı oysa ki.

YORUM YAZ