MENÜ

Graz'a karşı genetik testi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe son 5 yılda 5. farklı hocasıyla sezon başlangıcı yapıyor. Yanal’dan Advocaat’a kadar Fenerbahçe’nin antrenör geçişlerine sırasıyla bakarsak oyunun hücumdan savunmaya nasıl evrildiğini daha iyi anlayabiliriz. Aykut Kocaman, bir pas takımı olarak bıraktığı Fenerbahçe’yi topun yörüngesinden çıkmış, hatta genetiğine aykırı şekilde karşısına geçmiş vaziyette yeniden devraldı. İlk Graz maçı gösterdi ki, Aykut hocanın top hakimiyetine dayalı pozisyon oyunu Fenerbahçe’yi kemiren o edilgen futbolu reddediyor. Bu oyunun gelişmesi için Graz maçından başlayarak santrforun da katıldığı hücum setlerine ihtiyaç var. Robin Van Persie Graz’a karşı oynarsa işler daha kolay olacaktır.

Fenerbahçe nihayet 12 kişi

Aykut hocanın getirdiği hava, yönetimin ılımlı tavrı derken taraftarın yeniden Kadıköy’e dönüyor oluşu Fenerbahçe’nin yeni oyun stratejisinin gelişimine de yardımcı olacağa benziyor. Kocaman’ın yeni düzeninde topa sahip olmak, pas sayısıyla birlikte coşkuyu artırmak var. Başakşehir geçen hafta Brugge’e karşı Mossoro’nun attığı golde tam 1 dakika 40 saniye boyunca topa sahip oldu ve 38. pasın sonunda golü yaptı. Yani 60 saniyede 20 pasın üzerine çıkabildi. Bu tip pas rallilerini bir maç içerisinde sık tekrarlamak kolay değil. Aykut hocanın kafasındaki plan bu olsa da Fenerbahçe’nin bu seviyede pas yapabilmesi için ciddi bir oyun pratiğine ve santrforla birlikte Ekici’ye ihtiyacı var. Kadıköy’de kimse Graz’a karşı bu kadar kusursuz bir pas trafiği beklemiyor ama herkes kulübün genetiğine uygun coşkulu oyunda hemfikir. Sanırım maçın şifresi de burada gizli.

Kontrataklara dikkat

Strum Graz’ın Podgorica karşısında ilk maçı hem de Avusturya’da 1-0 kaybettikten sonra rövanşı 3 golle alması bize çok önemli doneler sunuyor. Bir kere dinamik bir takımla karşı karşıyayız ve kontratak oyununu fiziki formlarının yardımıyla ideale yakın oynuyorlar. Fenerbahçe, hücumda zor top kaybeden ve ön alanda kalma süresini artırmaya çalışan bir takıma dönüşüyor. Kadıköy’de hibrit çimin yardımıyla pas sayısını ve kalitesini yükseltmek gerekiyor. Burada beklerin kim olacağı önemli. Şener hücumcu bir bek, iç sahadaki baskılı oyuncularda sorun çözebilir ama arkasına yapılan koşulara nasıl cevap vereceği önemli. Rakibin içine giren bir oyuncu olmaması Fenerbahçe’ye golü yedirmişti. Eğer oynarsa atak tamamlama konusunda az hata yapması gerek. Aksi halde tüm takımı geri koşmak zorunda bırakabilir. Graz’ın oyun planı biraz da bu olacaktır. Kocaman’ın yeni düzeninde top hakimiyeti Fenerbahçe’de olacağı için kontratak savunmasına ekstra konsantre olmak gerekecek.

YORUM YAZ