MENÜ

Gol korkusu!

Abone Ol Google News

Beşiktaş dinamik bir takım olmasına rağmen oynadığı son 7 maçta sadece 5 gol kaydedebildi. İlginç olan kazandığı maçlar da dahil hiç birinde birden fazla gol atamadı. Oyun olarak tatmin edici bir performansa ulaşsalar da tabelaya oynamadıkları sürece şampiyonluk yolunda kazalara uğraması kuvvetle muhtemel.
Beşiktaş düzgün zemin takımı. Fakat gelin görün ki, ligin başından beri 4 maçın 3'ünü kötü zeminde oynadı. Oyun mottosu hareket olan bir takımın, böylesi ağır zeminlerde ayakta kalması için çok ekstra katkıya ihtiyacı var. Biliç, bu katkıyı her maç yeni bir kahraman çıkararak alıyordu.

Biliç takımına hakim bir antrenör. Geçen hafta Oğuzhan'ı 43. dakikada oyundan alacaksın, ertesi gün oyuncun sana teşekkür edecek, hafta sonu yeniden 11'de sahaya süreceksin. Alex Ferguson, ManU'yu bıraktıktan sonra verdiği bir röportajda nasıl bunca yıl başarıyla yıldızlar topluluğunu yönettiğini anlatırken, "Futbolcular bir grup egosu büyük zengin genç insanlardır. Onları yönetmek zor iş" der. Futbolcu arkadaşların egolarının yüksek olması bilinen bir durum olmakla beraber bir çok antrenörün başı bu sebeple dertten kurtulmaz. Prandelli de İsmail Kartal da Vahid Halilhodziç de bunun sıkıntısını yakın geçmişte yaşadılar, ama Biliç oyuncularıyla böyle bir ego savaşının içinde hiç olmadı. Görünen o ki, Biliç'in elinde egolarından sıyrılmış bir oyuncu grubu var. Bursa maçının kaybedeni Oğuzhan'ın Eskişehir'e karşı ilk 45 dakika sahanın her yerinde oluşu bu savı güçlendiriyor.

Yaza düğün var


Olcay Şahan, bu sezon Beşiktaş'ın en fark yaratan oyuncularının başında geliyor. Beşiktaş'a geldiği günden beri 72'de 72 maçlara ilk 11'de başlayan Olcay bu sezon 4 lig maçının 3'ünde (Rize, Bursa, Eskişehir) gol attı. Müthiş bir istatistik, süper bir form, alkışlanası bir istikrar. Geçtiğimiz yaz nişanlandıktan sonra 'Nişanlım evlilik için 15 gol şartı koydu.' diyen Olcay böyle devam ederse, Beşiktaşlılar yaza düğün derneğe hazır olsun.

İki önemli bekini Galatasaray'a kaptırdıktan sonra defans hattının 4'te 3'ünü yenileyen Sağlam, geçen sezon az gol yiyen ama hedeflerinden uzak kalan takımının hücum yapısını değiştirdi. İlk 11'in 6'sını yenileyerek daha dinamik bir takım haline gelen Eskişehirspor, Bienvenu sonrası forvette stabilize yoldan otobana çıkmış gibi.
Eskişehir'in oyun mottosu direnç üzerine kurulu. Galatasaray'dan TT Arena'da puan alırken de Beşiktaş'ı Olimpiyat'ta bir puana razı ederken de dirençli oyunla bunu başardılar. Oyuna hükmetmeyi dert etmiyorlar. Topu Beşiktaş'a verip 90 dakika boyunca tehditkar bir takım oldular.

Hakemler zayıf halka

Haberin Devamı

İki sezondur futbol coğrafyamızın en zayıf halkası maalesef hakemler. 17. dakikada Eskişehirsporlu savunmacı Oğuzhan'a arkadan müdahalede bulunuyor ve bir değil iki ayağına birden bariz şekilde basıyor. Top Beşiktaş'ta kaldığı için pozisyon doğal akışı içerisinde. Çağatay Şahan avantaj kuralını işleterek oyunun akıcılığına katkı yapıyor zannediyorsunuz. Ama 3-4 saniye sonra Serdar Kurtuluş sağdan bindirirken pozisyonu kesiyor. Dönüp Eskişehirsporlu savunmacıya sarı kart vermesi gerekirken geçiştiriyor. Yanlışlar silsilesi bununla son bulsa ne ala. Daha da vahimi geliyor. Beşiktaş'ın attığı golde ofsaytı süzemeyince Eskişehir tabelada geriye düştü.
28. dakikada Eskişehir atağında Erkan Zengin'in Funes Mori'ye attığı ince pas ofsayt değil. Pozisyonun devamında Mori golü yapıyor. Fakat yardımcının bayrağı havada, Eskişehir'in net golü boşa gidiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ