MENÜ

Geceyi değil turu kurtardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazen bir maçı daha başlarken kazanırsınız. Vitor Pereira, Braga maçını henüz soyunma odasındayken yaptığı kaleci tercihiyle kazandı. İlk yarı oyunu eline hiç alamadığı için Pereira ister istemez bazı riskleri göğüslemek zorunda kaldı. Takımının Kasımpaşa maçından bu yana icra ettiği yeni sürüm oyuna geçmesi için zaman zaman arkada boşluklar verdi. Fenerbahçe’nin baskıyı artırdığı anda Josue’nin sol ayak içiyle 20 metreden attığı şut direk dibinden ağlara gidecekken Volkan Demirel belki de sezonun en kritik kurtarışına imza attı. Bu kurtarış Fenerbahçe’nin total oyun enerjisini de bir tık yukarıya çıkardı desek yanılmış olmayız. Sanırım dün geceyle ilgili en güzel detaylardan biri golü Mehmet Topal’ın atmasıydı. Mehmet çok özel bir oyuncu. 30 metre dripling yapıp sol ayak içiyle kalecinin sağ dibine vuruşu sezonun taç giyme töreniydi onun adına.

Alan paylaşımı kusursuzdu

Maçın başlangıç düdüğüyle birlikte Braga’nın olağanüstü alan paylaşım becerisi uzun zamandır izlediğimiz en iyi 4-4-2 icrasıydı. Devre arasında Josue’yi aldıktan sonra kenardan bir fazla yetenekle oyunu kurgulayan Fonseca’nın santrforundan aldığı orta alan desteği ilk 45 dakika boyunca hiç eksilmedi. Topal’ın önünde oynayan Souza ile Ozan baskıya gidecekken baskın yedikleri için ceza yayına gelemediler bile. Oysa beklenti, Topal ve arkadaşlarının merkezde sayısal açıdan bir fazla olmanın avantajını kullanmalarıydı.

1-0 tura yeter

Merkezde kurulamayan baskı oyunu aslında bize ilk 45 dakikada eski sürüm Fenerbahçe’yi izletti. Bir türlü orta sahayı alamamak Şener ile Caner’i de oyundan düşürünce oyun hep Braga’nın istediği alanda oynandı. Sezon başından bu yana kanat kapamalarını en iyi yapan rakibe karşı oynamak Vitor Pereira’nın Alper-Volkan tercihini de boşa çıkardı. Zira bu iki oyuncu neredeyse ceza sahasına girmeden ve hiç şut atmadan devreyi bitirdi. Sanırım burada Şener’in Rafa Silva’yı kovalamak zorunda kaldığı için Volkan Şen’le bağlantısının kesilmesi Fenerbahçe’yi eski sürüme mahkum etti. Fenerbahçe savunma standartları çok yüksek bir takım. O yüzden gol yemeden alınan 1-0’lık galibiyet sadece geceyi değil turu kurtardı.

YORUM YAZ