MENÜ

Game Over!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ı ligde futbol oynayarak yenecek takım yok. Çok yetenekliler, her türlü baskıdan çıkmayı başarıyorlar. Galatasaray deplasmanında hem de büyük bir baskı altındayken bu kadar rahat oynamaları ve 3 puanı kazanmaları ligi şubatta bitirmeye yeter mi onu hep beraber göreceğiz. Ama kesinleşen bir şey var ki, sezon hem Galatasaray hem de Fenerbahçe açısından bitme noktasına geldi. Şenol Güneş bundan birkaç hafta evvel Tudor’a kaybettiği maçtan büyük dersler çıkarmış.

Tam Aboubakar’lık maç derken

Galatasaray’ın 3’lü savunmayla yarattığı kalabalık orta sahaya karşı topu saklamanın önemini saha kenarından defalarca oyuncularına anlatmaya çalışması bu yüzdendi. Tudor’un üç stoperini orta yayda oynatması aslında maçı tam Aboubakar’lık hale getirmişti. Eğer Talisca’nın frikik golü 47’de gelmeseydi muhtemelen oyuna ilk girecek, Kamerunlu santrfordu. Oğuzhan genelde büyük maçları pas geçer ama Galatasaray’a karşı Beşiktaş’ın 1-0’ı doğru oynamasını sağlayan isimdi. Bruma’nın incelikleriyle 60 ila 70 arasında büyük baskı gelmesine rağmen topu doğru kullanarak Beşiktaş’ı oyunun içinde tuttu.

Karabük gibi oynadılar

Bol taktik, sıfır üretimde ilk şut 32. dakikada Podolski’den geldi. Aslında Tudor Galatasaray’ı ilk yarı Karabük gibi oynattı. 3’lü savunmayla Beşiktaş’a karşı orta alanda büyük bir kalabalık yaratarak Oğuzhan ile Talisca’nın kanallarını tıkadı. Ama kendi de tıkandı. Sneijder, Podolski gibi keskin nişancılar kaleyi göremediler bile. Beşiktaş’ı ligde son yenen teknik adam olan Tudor, Yasin’e 105 metrelik koridoru emanet ederek risk aldı denebilir ama kademesini Semih ile besleyerek ilk yarıyı domine etti. Galatasaray’ın çok net yıldız sorunu var! Mesela Podolski niye var? İyi şutör, az bulur ama öz vurur diye var değil mi? Eren’in girişiyle çift santrfor sahadayken pozisyon üretmek bir yana önüne düşeni atamadıktan sonra Podolski’nin kime ne faydası olacak ki! Atınç’ın sektirdiği topu 5 metreden hem de sol ayağıyla auta gönderiyorsa, Galatasaray bir bardak süt için inek besliyor demektir.t

YORUM YAZ