MENÜ

Galatasaray'da hafıza kaybı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Prandelli TT Arena'daki Dortmund maçından sonra Başakşehir önüne ilk 11'de 6 değişiklikle çıkmıştı. Başakşehir'den Kasımpaşa'ya 11/7 değişiklikle geçti, Kasımpaşa'dan Dortmund'a ise yine 11'de 6 değişik isim. Rotasyon üç cephede oynayan büyük ölçekli takımlar için can kurtarıcı bir unsurdur. Lakin Galatasaray bu değişimlerle oyun hafızasını yitiriyor.

Dortmund karşısında herşey yolunda giderken yenen 'derin top' golü yitirilen oyun hafızasının ürünüdür. Dortmund adına da oyun hafızasının getirisi. Zira Klopp son kaybettikleri Bayern maçında sakatlanan Hummels'in yerine Subotic'in dışında değişiklik yapmadı.

Dortmund için top rakipteyken en kolay şey kaleye gitmek. İlk maçta Galatasaray'ı hezimete sürükleyen buydu. Topu ilk yarıda Dortmund'a verip karşısına geçmek Prandelli adına yapılan en doğru hamleydi.

Ayakta kal Semih

Semih Kaya 3 sezondur aralıksız forma giyiyor. Yetenekli, hızlı ama gelişimi durdu. Vazgeçti gelişmekten genç adam. Galatasaray'ın oyuna tutunmaya çalıştığı 53. Dakikada asi gurbetçilerin attığı meşaleler oyunu da Galatasaray'ın temposunu da durdurdu.

Kornerde, Semih bir stoperin birincil önceliğini yani top tehlike bölgesindeyken ayakta kalma kuralını hiçe saydı. Düştüğü için Sokratis'e geç kaldı topu ağlardan çıkarmak zorunda kaldı.
Galatasaray için Şampiyonlar Ligi treni kaçtı. Avrupa Ligi için Anderlecht'i Belçika'da yenmek şart. İmkansız değil ama zor.

Sabri'nin kurumsal hafızası

Kasımpaşa maçında Sabri dönünce Galatasaray'a ruh geliyorsa, antrenörünün taktiksel saplantılarına rağmen takım reaksiyon veriyorsa bu bir kurumsal hafıza kıpırtısıdır. Sabri'nin 15 yıllık kurumsal hafızası...

Metin-Ali-Feyyaz Beşiktaş'ın vitriniydi ama Ziya'nın Samet'in Fikret'in kurumsal hafızası onları Siyah-Beyaz formaya bağlıyordu.

Tıpkı Michael Zorc gibi. 1978-1998 arasında Dortmund formasını aralıksız giyip 2 Bundesliga, 1 Şampiyonlar Ligi kazandıktan sonra Dortmund'luluğun ne demek olduğunu sonraki nesle aktardı. Marco Reus, kendisini Bayern istemesine rağmen Mönchengladbach'tan Dortmund'a geldi. Zorc, olağanüstü kurumsal hafızasını hem oyunculuğunda hem sportif direktörlüğünde kulübü için kullandı.

Peki Galatasaray'ın kadrosunda Sabri dönene kadar kurumsal hafızaya sahip kaç oyuncu vardı?

O yüzden yabancılar Florya'yı bir iş yeri, Galatasaray'ı da para kazanılacak bir şirket olarak görüyorlar. Sanırım Selçuk, Burak, Olcan, Tarık, Veysel de öyle.

Galatasaray bu duruma bir anda düşmedi. Yavaş yavaş küçük darbelerle geldiler uçurumun kenarına. Ünal Aysal'ın hanesine yazılacak en büyük eksidir, kurumsallık peşinde koşarken kulübün kurumsal hafızasını sıfırlaması.

YORUM YAZ