MENÜ

Futbola olmasa da mesaja doyduk

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Affedilenler neden affedildi bilmiyoruz, zaten neden cezalandırıldıklarını da öğrenememiştik. Ben Terim ile affedilenler arasında sulhun sağlandığını düşünmüyorum. Sanki taraflar savaş baltalarını ilk fırsatta kullanmak üzere arkalarına saklamışlar. Hocanın Kosova 11’i çok net; Mesaj kadrosu! Bizim bu 11’den anladığımız şu; Yalçın gelirse 97’li Çağlar dışarıda kalır, Mehmet Topal stoperde oynar. Burak ve Mehmet Batdal içerideyse, 97’li Enes Ünal olmaz. Selçuk İnan gelirse Okay Yokuşlu maçı televizyondan izler. Arda’yı çok istiyorsanız Feyenoord’lu Bilal Başacıkoğlu’nu rüyanızda görürsünüz.

Terim’in reytingi maçtan yüksekti

Bu, Terim cephesinden gelen kısa mesajlar. Bir de bu mesajlara cevap var elbette. İkinci yarıda Oğuzhan-Yunus Mallı değişimi oyunun rengini kırmızıya boyadı. Burak Yılmaz’a nefis bir asist yapan Yunus Mallı, ama Burak’ın sahada koşup boynuna atladığı Arda. Kimsenin kulübeye baktığı yok. Mesaj mesaj üstüne. Maçı izlerken resmen yorulduk bu anlamsız mesaj trafiğinden. Futbola olmasa da mesaja doyurdular bizi sağ olsunlar.
Kosova’ya karşı yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı ilk yarı sıfır organizasyonla oynadık. Herkesin gözü atfedilenlerin üzerindeydi şüphesiz. Arda ve Gökhan Gönül vasattı, Selçuk vasatın da altında kaldı. Burak Yılmaz’ın gol atmasını ne kadar özlemişsek kendini yere bıraktığı pozisyonları o kadar özlememişiz. Bence Fatih hocanın basın toplantısının reytingi maçın reytinginden yüksek olmuştur.

Ayarımız olmalı artık

Milli Takımımız’ın yıllardır süre gelen bir sorunu var; kadro devamsızlığı. Milli Takım tarihteki en başarılı dönemini 1994 ile 2003 arası jenerasyonuyla yakaladı. O takım en büyük esprisi kadro istikrarıydı. Stoper tandemi dediğinizde Alpay ile Bülent derdin ve bir daha arkana bakmazdın. Şimdi bizim Milli Takımımız’ın stoper tandemi ne?

Kadro değişkenliği neden baş döndürücü? Mesela EURO 2016’yı garantilediğimiz İzlanda ve akabinde Katar hazırlık maçında 24’lere indirdiğimiz yaş ortalamasını neden Fransa’da 28’e dayadık yeniden?

Varsayalım 2018’e gittik... Selçuk, Burak, Gönül 33, Topal 32, Arda 31 yaşında olacaklar. Bence o ekipten Arda ve Topal dışında kimse kalmaz. O yüzden arayışı kesmemek gerek. Şu maçta mesaj kaygısını bir kenara bırakıp Cengiz Ünder, Tolga Ciğerci, Yunus Mallı, Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ilk 11 başlamalı. Başlamalı ki yaşlı bir gruba ceza verildiğinde tüm ülke cezalanmamış olsun.

YORUM YAZ