MENÜ

Fikstür yetmez oyun da lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ilk 7 haftalık dilimde zor maçların büyük bölümünü bitirdi. İki hafta sonra Galatasaray’a Seyrantepe’de kaybetmezse ligin rengini değiştirebilir. Lider Galatasaray önümüzdeki 5 haftada Fenerbahçe, Trabzon ve Başakşehir ile oynarken, Beşiktaş bir aylık dönemde tam 3 deplasmana gidecek, içerideki rakibi ise Başakşehir olacak. Geçen sezon Kadıköy’de tam 21 puan kaybeden Fenerbahçe’nin bu yıl Türkiye Ligi seyirci ortalamasında ilk üçte olduğu düşünülürse takımın ayağa kalkması için iş Aykut Kocaman’a kalıyor.

Giuliano ile işe başlamalı

Aykut Kocaman, kurmaya çalıştığı pas oyununda merkeze yeterince odaklanmamanın faturasını ödüyor. Topa bu kadar sahip olunan bir düzende Giuliano’nun saha içindeki rolü Fenerbahçe’yi ya vezir edecek ya da rezil. Bu Giuliano ile olduğu kadar Aykut Kocaman’ın tercihiyle doğrudan ilintili. İlk Avrupa deneyiminde Dnipro’da Juande Ramos’un üzerine plan yaptığı adamdı, fakat asıl patlamayı Lucescu’nun Zenit’inde 10 numara performansıyla gerçekleştirdi. 2012 Şubat’ında ara verdiği Brezilya Milli Takımı’na da tekrar çağrıldı. Fenerbahçe’de aldığı sağ kanat rolü onun verimini düşürüyor, bu çok net. Janssen’in arkasında oynamak onu da takımı da yukarı çekeceğe benziyor.

Janssen açık kapatıyor

Aslında Van Persie istese ve sağlıklı olsa üzerine ligde santrfor yok. Fakat durumu ortada. Janssen ise Aykut Kocaman’ın sevdiği tarzda bir forvet. Güçlü, sırtını dayayıp top istiyor, ekmeğini taştan çıkarıyor ve Fenerbahçe’nin rakip sahada kalma süresini artırıyor. Fakat son Akhisar maçında olduğu gibi Giuliano ve Valbuena ile sahadaki mesafesinin açılmaması şartıyla. Janssen’i oyunda etkin kılmanın yolu güçlü bir merkez oyunundan geçiyor. Giuliano ve Mehmet Ekici’nin aynı anda sahada olduğu maç sayısının artması en çok ona yarayacaktır.

Sorun savunmada

Fenerbahçe, Kjaer’le savunmadaki liderini kaybetti, buna şüphe yok. Neto ayakları temiz, pas çıkışlarını sorunsuza yakın yapabilen bir stoper. Skrtel ile Neto birlikte oynadıkça yedikleri gol sayısında gözle görülür bir azalma olur olmasına da kalede hala sabit bir ismin tahtaya yazılamıyor oluşu büyük handikap. Her maç kaleye gelen ilk topun gol olması kaleciye duyulan güveni azaltıyor. Kameni de Volkan da hala sezona başlayabilmiş değil.

YORUM YAZ