MENÜ

Fenerbahçe duvarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbi ile ilgili büyük futbol beklentisi olan herkes hayal kırıklığına uğramıştır sanırım. Belki ortada büyük bir futbol şöleni yoktu ama oyunun galibi Fenerbahçe, karlı çıkan ise Beşiktaş oldu. Bence dün gece 2 puanı kaybeden Advocaat ve öğrencileriyken Güneş 1 puanı kazanan taraf oldu.

Beşiktaş’a pozisyon vermediler

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın bu sezon oynadığı en sert takım. Kjaer-Skrtel ikilisi Cenk’i alıp istedikleri tarafa yönlendirdiler. Şener ile Hasan Ali’nin kanat direnci ise Q7 ile Kerim’i çizgiye kilitledi. Ama temelinde Advocaat derbinin şifresini beklendiği üzere merkezde çözdü. Hollandalı hoca, Rize’de izlettiği fragmanın uzun metraj film halini gösterdi. Geçen hafta Rize’nin merkezinde Petrucci’ye göz açtırmayan Alper dün gece Atiba ile Beşiktaş’ın arasına girmeyi başardı. Beşiktaş belki topa sahip olabildi ama Alper’in enerjisi oyunun momentumunu Fenerbahçe’de bıraktı.

Volkan yine yere yatmadı

Fenerbahçe, alan paylaşımını doğru değil çok doğru yaptı. Sezonun 3. haftasından beri farkı burada yaratıyorlar. Galatasaray derbisinde başardıklarını Beşiktaş gibi yetenekli bir takıma karşı da yapabildiler. Kaleci Volkan yine yere yatmadan maçı bitirdi. Bu Advocaat’ın taktik başarısı, çok net. Fenerbahçe’yi 3. haftadan itibaren topun karşısında doğru durmak üzerine programladı ve bunun karşılığını alıyor. Fenerbahçe’nin arkasında Volkan’dan Alpere’e 8 oyuncu taş gibi. Kalecilerine konforlu bir oyun alanı yaratıyorlar. Ligde kalecisini bu kadar rahat ettiren başka bir takım yok. Souza ve Topal bu tutkuyla oynadıkları sürece Fenerbahçe bu oyunu sürdürür. Tabii Alper’deki gelişim için Advocaat’ı ayrı tebrik etmek gerek.

Güneş 0-0’a gelmiş

Şenol Güneş Kadıköy’e 0-0 için gelmiş. Başlangıç planında Kerim olabilir. Bence hocaların ilk 11 tercihleri tartışmaya en kapalı konuların başında gelir. Fakat devamındaki hamle ve planlar niyeti ortaya koyar. Alper ve Souza’nın baskısı Atiba-Tolgay ve Oğuzhan’ın iletişimini kesmişken 2. yarıya İnler ile başlamamak Fabri’yi degaj yapamaz hale getirir.
Oğuzhan’ın yerine İnler değil Necip giriyorsa Kerim’in yerine Olcay o kadar geç alınıyorsa kimse Güneş’in kazanmaya geldiğini söylemesin.

YORUM YAZ