MENÜ

Farkı yaratan Icardi kalitesi

Abone Ol Google News

Icardi, harika bir ceza sahası golcüsü olduğunu dün gece tekrar gösterdi. Barış Alper’in indirdiği topu öylesine düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ki orta yükseklikteki bir topa ancak bu kadar iyi vurulabilir dedirtti. Mertens'in liderliği de dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde izlediğimiz iki derbide de pas isabet oranlarının yüzde 75’i aşamamış olması düşündürücü. Dün gece Galatasaray yüzde 75’i geçemezken Beşiktaş yine yüzde 72’de kaldı. Futbol kalitesinin yine vasatı aşamadığı bir maç izlemiş olsak da Galatasaray’ın daha istekli olduğunu söylemek gerek. Okan Buruk, Kerem’i kenarda oturtup Barış Alper ile aldığı riskin henüz 18’de Icardi’ye gol hediye etmesiyle sanırım bu sezonun en derin nefeslerinden biri almıştır.

En büyük defosu savunma

Icardi, harika bir ceza sahası golcüsü olduğunu dün gece tekrar gösterdi. Barış Alper’in indirdiği topu öylesine düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ki orta yükseklikteki bir topa ancak bu kadar iyi vurulabilir dedirtti. Icardi, Tayyip Talha ile Saiss’in arasında yer değiştirdikçe Beşiktaş savunması eşleşme sorunu yaşadı. Nitekim Oliveira’nın ceza sahasına yaptığı ortaya Icardi o klas kafayı vurduğunda yakınında tek bir savunmacının olmayışı Beşiktaş’ın dün geceki en büyük defosuydu. Ne var ki, bu gol Galatasaray’ın büyük bir talihsizliğini yenmesi anlamına geliyordu. Evet dün gece yine duran top organizasyonundan gol atamadılar ama akan oyunda ilk kez bir ortayla gol ürettiler. Galatasaray’da Icardi gecenin yıldızı oldu elbette. Ama Mertens’in ikinci yarıdaki liderliği ile Boey’un Nkodou karşısındaki enerjisi dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

Weghorst'un verimi sıfır

Şenol Güneş’in derbide Cenk’i sağda Nkoudou’yu solda kullanma tercihi başlangıçta Beşiktaş’ı hücumda diri tutmuş gibi görünse de Weghorst ile orta sahadan Souza ile Salih’in destekleri yetersiz kaldı. Derbi, Weghorst gibi verimli bir futbolcunun neredeyse sıfır çektiği bir maç olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş tarafında Souza, Salih ve Nkoudou kötüydü, Beşiktaş savunması duruş hatalarıyla genel anlamda sorunun kaynağıydı. Beşiktaş bu sezonun en çok top kaybettiği maçlarından birini oynamış olabilir. Topu kontrol edemediler, rakip sahaya yerleşemediler. Maçın momentumu hep Galatasaray’ın elindeydi.

YORUM YAZ