MENÜ

Emenike etkisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe formasından uzak kalmak Emenike’yi kendine getirmiş. Olağanüstü bir gücü var ve bunu dün gece defalarca gösterdi. Attığı iki gol bir yana defans arkası patlayıcı kuvvet koşuları Monaco’nun dengesini bozdu. Nijeryalı, içindeki diğer Emenike’yi dizginlediği sürece Fenerbahçe’nin en etkili transferi olabilir.

İlk golde Kjaer’in uzun pasını ısrarlı takibi ve rakibi avantajlıyken gücüyle golü yaratması tipik Emenike pozisyonu. Kimse Emenike’ye teknik bir oyuncu demez ama attığı ikinci golde topa yatışı alkışa değer. Sezon başı olduğundan hazır değil ve 70’te oyundan çıkmak istedi. İlerleyen süreçte fit olabilirse Fernandao ya da RvP ile başlayıp Aatif ile bitireceği maçlar Fenerbahçe taraftarını çok heyecanlandıracağa benziyor.

Salih’in gelişimi

Salih, Roma’da geçirdiği iki sezonda Rudi Garcia ve Spaletti’den önemli dersler aldığını gösterdi. Maça iyi başladı. Henüz 41. saniyedeki sol ayak şutu özgüven kokuyordu. Böylesi inisiyatifler sadece oyuncuya değil takıma da güven aşılar. Salih’in belirli dönemlerde oyuna kattığı aklı daha geniş süreçlere yayması Fenerbahçe’nin hücum kalitesini iki basamak yukarıya çekecek.

Buz gibi goldü

Maçın hakemi Manzano, küçük İvan Bebek gibiydi. Henüz 5.dakikada Salih’in ortasında Fernandao’nun kaleci De Sanctis’e müdahalesi yok. Aksine Brezilyalı forvet sırtından çok net çekiliyor. Güçlü ve iyi niyetli olduğu için pozisyonu zorluyor. Topa yerdeki müdahalesi temiz. Kalecinin üstüne düşen ise Monaco’lu savunmacı. Fenerbahçe’nin attığı buz gibi goldü. Ama hakem faul çaldı. Yanlış karar. Bununla kalsa iyi. Fenerbahçe’nin yediği golde Falcao’nun çıkışı ofsayt. Bayrak kalkmadığı için devamında kaleci Ertuğrul ile Skrtel’in sakarlığını golle sonuçlandırdı. Etti mi iki... Böylesi eliminasyon maçlarında iki gollük hata kelimenin tam anlamıyla ‘skandaldır’...

Hakemin hatalı yönetimine rağmen Monaco’ya karşı 2-1’lik galibiyet tur için yeterli olabilir. Ama bunun için orta sahanın daha üretken ve fit olması şart.

YORUM YAZ