MENÜ

Cesaret...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kayserispor’un Nakoulma ve Welliton ile defans arkası koşulardan gol bulması daha yüksek ihtimaldi. Kendi düzenlerinin dışında iki duran top golü attılar. Kağıt üzerinde Fenerbahçe’nin Kjaer, Skrtel, Neustadter sahadayken böylesi bir duran top golü yemesine şaşırırsınız, hele ikincisine ağzınız açık kalır. Fenerbahçe 38.’de Kjaer’in atılması maçın kırılma noktasıydı. Pozisyonu defalarca izledim. Kjaer’in Welliton’a müdahalesi var, bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart çıktı. Burada sorun olmadığı söylenebilir ama pozisyonu hazırlayan Stoch’un kaybettiği topta faul çalınsa daha doğru olurdu.

Kaleci faktörü!

Maçın son dakikası. Orta sahanın ilerisinde frikik kazanılmış. Belli ki frikik kullanılınca top dönmeden hakem maçı bitirecek. Fernandao da sakatlanmışken Volkan’ın ceza sahasına gitmesi gol ihtimalini güçlendirecek. Dick Advocaat’ın 10 kişi kalmışken Fernandao-Van Persie ikilisini oyuna alması ne kadar büyük bir cesaret gösterisiyse Volkan’ı son pozisyonda hışımla kalesine göndermesi o kadar büyük ürkeklik. Kaleciden devam edelim. Volkan’ın Başakşehir maçında uzaklaştırma hatası golün pozisyonunu hazırladı. Kayseri karşısında benzer uzaklaştırma hatası ve yenen iki duran top golünde en az savunma kadar hatalı. Bir takımın savunma kalitesinden bahsederken kaleciyi dışarıda tutamazsınız. Sistemler artık kaleciden başlanarak sayılıyorsa, Volkan’ın sezona iyi başlamadığını söylemek yanlış olmaz.

Wiel, Şener’i geçemeyecek mi?

Adam eksiltme, günümüz oyununda çok kıymetli. Karşısındaki savunmacı Anıl Karaer ters ayaklı değil yanı çizgiye sürmedi. Bir yandan da şanslı çünkü önünde oynayan Volkan da Stoch da içeri kat edip alan boşaltan kanat forvetleri. Özellikle ilk yarıda 11’e 11’ken oynanan baskı oyununda bek desteği olmadan sonuç almak, tabelayı değiştirmek çok zor. Özellikle son 20 dakikada oyun tamamen yüksek topa dönmüşken topu taşıyamamak bir sağ beki başarısız gösterir. Wiel bunları yapamayacaksa Şener’in önüne geçmesi kolay olmayacak. Dick Advocaat’ın savunma konusunda milli takım arasında kaleci Volkan’dan başlayarak bol bol oyuncularıyla konuşması gerekecek. Ama 10 kişi kalmışken cesaretle baskıyı artırmak için hücum oynaması Fenerbahçelilerin son iki yılda alışık olmadığı ama hayli memnun kalacağı bir gelişme doğrusu.

YORUM YAZ