MENÜ

Boğa duvarı devirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası hayal kırıklıklarıyla devam ediyor. Futbol kalitesi maalesef ilk turda vasatın hayli altında. Dün son Avrupa şampiyonu Portekiz’in Fas karşısındaki çaresizliği, Uruguay’ın Suudi Arabistan performansı faciaydı doğrusu. O yüzden biz futbol dilencileri İspanya-İran maçından medet umduk. İspanya bildiğimiz İspanya gibi topa sahip olarak hatta bunu abartarak oynadı. Gereksiz zaman geçirme İran ise ceza sahasına duvar örmeyi tercih etti. İspanya yüzde 81’lerde topla oynarken başka türlü onları durdurmak mümkün olamazdı. İspanyollara koca ilk 45 dakika boyunca sadece 1 isabetli şut şansı vermek önemli bir savunma başarısıydı. İspanyolların kaleyi bulmakta zorlandığı anlarda Diego Costa rakibinin kendisine çarptırdığı topla golü bulunca İran’ın gereksiz zaman geçirme çabaları da son buldu.

Maçın sorusu

Şu ana kadar izlediğimiz takımlar içerisinde en dominant pas oyununu oynayan İspanyollar kaleyi ne zaman hücum setlerinin içine monte edecek?

Maçın starı

David Silva yaş aldıkça futbolunu güzelleştiriyor. Harika bir beyni ve yüksek bir temposu var.

Maçın olayı

62. dakikada İran’ın duran toptan attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmaması. Hakemin düdüğünü duymayıp bir dakika boyunca sevinen İranlı oyuncuların buna inanmak istememesi.

Kısa mesaj

Vuvuzela 2010 Dünya Kupası'yla hayatımıza bir kabus olarak girdi ve ne yazık ki 2018’de de ısrarla varlığını sürdürüyor. Vuvuzela’yı icat eden arkadaş rahat uyuyor mudur?”

YORUM YAZ