MENÜ

Bilic şimdi kazandı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransız So Foot Dergisi, son sayısında Avrupa'nın önemli antrenörlerinin oyun felsefeleri üzerine nefis bir dosya yapmış. Genç yaşına rağmen önemli bir CV'ye sahip olan ve geçen sezon Sevilla ile Avrupa Ligi'ni kazanan Unai Emery, 'Neden sık formasyon ve oyuncu değiştiriyorsunuz?' sorusuna, 'Elimde 24 kişilik yetenekli bir kadro varken neden hep aynı 11 ve formasyonla oynayayım ki?' cevabını veriyor.

Elinde 24 yetenekli oyuncu grubu olmasa da Slaven Biliç'in Trabzon'daki başlangıç kadrosu ve oyun anlayışı bir anlamda Emery'yi çağrıştırıyordu. Son haftalarda formsuz olan Demba Ba'yı yedek bırakıp, maça Pektemek ile başlamak yüksek risk içerse de kararının arkasında durdu. Şayet Beşiktaş şampiyon olacaksa Biliç'in Trabzon karşısındaki cesaretiyle olabilir.

55'e kadar oyun rezaletti

Hırvat hoca normal şartlar altında yer yarılsa, gök delinse 60. dakikadan önce oyuna müdahale etmiyor. Ba'sız oynadığı için Pektemek önde top tutamadı, bol pas hatası yaptı. Kendi takımından Trabzon'un ayakta kalmasına yardımcı oldu. Sanırım, Biliç'in Demba Ba'yı oyuna alabilmesi için Opare'yi çıkarmaktan başka şansının olmayışı da Mustafa'yı bu rahatlığa iten sebeplerden biriydi. Oyunun kalitesi iki takım da 4 pası üst üste yapamadığı için 55. dakikaya kadar rezaletti. Ba girdi, Opare çıktığında Biliç ideal olanı değil Trabzon'un bile beklemediğini yaptı Olcay'ı sağ beke çekti, Pektemek'i sol kenarda kullandı. Bu dakikadan sonra oyunun ibresi Beşiktaş'ı göstermeye başladı. Demba Ba, attığı golden ziyade top tutan tehditkar oyunuyla maçı çevirdi.

Sivok'un pozisyonu net penaltı

Top, Trabzon ceza sahasına ortalandığında Fatih Atik çaprazında kalan Sivok'a bakıyor. Fiziken dezavantajlı olduğunu anlıyor ve dirseğiyle Sivok'un yüzüne vuruyor. Pozisyon net faul, penaltı ve sarı kart. Ama Çakır Sivok'un burnuyla rakibin dirseğine faul yaptığına hükmediyor. Bu çok net bir pozisyon. Çakır kaçırsa 5. ilave yardımcının kaçırmayacağı bir pozisyon.

Biliç, Karabük'ü unutmamış

Sivok sakatlandıktan sonra Biliç, kulübesinde iki stoper olmasına rağmen Pedro Franco'ya bakmadı bile. Çünkü geçen hafta Karabük maçında Necip atıldıktan sonra oyuna aldığında Pedro'nun hatasından sezonu kaybedecek noktaya geldiğini unutmadı. O yüzden Atınç'ı aldı. Sezon bitiminde 'keşke koca sezon boyunca Pedro'ya gösterdiğim sabrı Atınç'a gösterseydim' diyeceğine adım kadar eminim.

Biliç henüz Beşiktaş'a gelmeden sebebini kendinin de anlamadığı inanılmaz bir sempatiye sahipti. Sezon başından aralık ayına kadar Biliç de takımı da çok formdaydı. Herkesin saygısını kazandılar. Ama Liverpool serisi dengelerini bozdu. Mühim olan sezona nasıl başladığın değil nasıl bitirdiğindir.

Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için Biliç'in Demba Ba'nın sempatik adam olmanın ötesinde birşeyler yapmaları gerekiyor. Tıpkı Trabzon'da olduğu gibi.

YORUM YAZ