MENÜ

Beşiktaş'ta parola kazan ve bekle

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Göztepe’yi farklı devirip gücünü gösteren Siyah-Beyazlılar, bugün Akhisar deplasmanına çıkıyor. Üstelik Quaresma başta olmak üzere tüm eksikler dönüyor. Kartal, Galatasaray ile Başakşehir’in oynayacağı haftada kazanıp, zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor

Beşiktaş, Göztepe’yi 6 önemli eksiğine rağmen farklı yenerek kadrosunun ne denli geniş ve güçlü olduğunun altını çizdi. Akhisar, Beşiktaş için genelde belirleyici ve zor bir deplasman olmuştur. Geçen hafta Alanya’ya karşı Olcan, Sissoko’lu bir orta sahayla başlayıp 2-0 geri düşünce Eray ve Bilal’i oyuna alan Okan Buruk’un hele Muğdat cezalıyken Beşiktaş’a karşı bu kadar riske girmesi beklenemez. Zaten maçın senaryosunu belirleyecek Buruk’tan ziyade Şenol hocanın tercihleri olur. Tolgay, Atiba, Oğuzhan, Quaresma dönüyor. Beşiktaş bunlar yokken Medel’in harika orta saha performansıyla oyun standardını korumuştu. Ben bu 5’liden Gönül ve Quaresma’nın sağ kenara, Atiba’nın merkeze döneceğini ama Oğuzhan ile Tolgay’ın kulübede başlayacağını düşünüyorum.

Atiba ve Medel ikilisi...

Pas yüzdesi yüzde 92’nin üzerinde seyreden Atiba ile Medel’in birlikte oynamaları daha garanti bir tercih anlamına geliyor. Şayet Babel ya da Talisca 60’a kadar maçı çözecek işleri beceremezlerse Tolgay ve Oğuzhan’ın iyi birer hamle olması adına da bu ikilinin kulübede bulunması mantıklı. Quaresma 5 hafta sonra sahaya dönüyor. Bu Beşiktaş ve özellikle forvetler için iyi haber. Yeni stat ve düzgün zemini de hesaba katarsak Quaresma’nın orta sayısı ve kalitesi diğer 3 forvetin skor şansını yükseltir.

Kısa mesaj

Beşiktaş, Akhisar’dan sonra 3 hafta boyunca İstanbul’dan çıkmayacak. Güneş ve öğrencileri ipleri elinde tutmak istiyorsa 31. haftadaki Galatasaray derbisine puan kaybetmeden gelmek zorunda.

Bu istatistiğe dikkat!

Kartal, Akhisar ile çıktığı 5 deplasman maçından sadece 1’ini kazandı. O da geçen seneki 2-0’lık karşılaşmaydı. Dış sahada 3 kez rakibiyle berabere kalan Beşiktaş, 1 de yenilgi aldı. Taraflar arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan maç ise 0-0 sonuçlanmıştı.

Ön plana kim çıkar?

Akhisar kanat oyununu iyi derecede oynayabiliyor. Lens verilen şansı kullanamadı, Güneş Quaresma’nın en kötü haline bile razıdır. Arkasını Gönül’le desteklemek şartıyla 5 haftalık açlığını da katarsak Q7’nin kilit isim olma ihtimali yüksek.

YORUM YAZ